Polițiștii constănțeni, campanie pentru un litoral fără infractori

219
Polițiștii constănțeni, campanie  pentru un litoral fără infractori - politistii2-1500384495.jpg
Polițiștii lansează campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival și de informare a turiștilor din stațiunile litoralului românesc cu privire la măsurile minime de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, intitulată "Siguranța ta, prioritatea noastră!", ediția a II-a.

Scopul campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță al turiștilor. Obiectivele acestei campanii sunt: creșterea sentimentului de siguranță al turiștilor; asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică turiștilor și cetățenilor, prin prezența activă la vedere a polițiștilor, a voluntarilor Crucii Roșii și a studenților Universității "Ovidius".

Grupul țintă direct este compus din turiștii aflați în vacanță în stațiunile de pe litoralul românesc, cel indirect fiind alcătuit din populația județului Constanța. Campania a fost lansată în anul 2016 ca proiect pilot în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța, iar ca urmare a feedback-ului primit de la turiști, se dezvoltă în anul 2017 pe întreg litoralul românesc, în Mamaia, municipiul Constanța, Năvodari, Eforie, Costinești, Neptun, Mangalia, Vama Veche.

Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei locali și cei peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii și studenți ai Universității "Ovidius", împreună cu ceilalți partenri, vor fi prezenți zilnic în stațiunile anterior menționate, unde vor derula activități de informare a turiștilor pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din auto, din camerele de hotel și pentru prevenirea disparițiilor de minori etc.

Această campanie este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri al MAI – "Litoral 2017", fiind coordonată de către IGPR și are în vedere menținerea și asigurarea unui climat de siguranță pe perioada sezonului estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8091 secunde