Poliţiştii constănţeni, activităţi preventive în şcoli şi centre de plasament

188
Poliţiştii constănţeni, activităţi preventive în şcoli şi centre de plasament - politistiiconstanteni-1614607148.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța au desfășurat, zilele trecute, activități de informare în cadrul mai multor unităţi de învățământ, precum și la centrele de plasament din municipiul Constanța.

Astfel, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Școala Gimnazială nr. 20 „Marin Sorescu” și Școala Gimnazială nr.31, polițiștii constănțeni au prezentat aspecte ale legislației interne și internaționale care reglementează discriminarea, oferind informații privind formele de manifestare a acesteia și rolul instituțiilor competente în constatarea formelor de discriminare.

Polițiștii au explicat copiilor faptul că discriminarea este o acțiune care presupune un tratament diferit, nedrept față de persoane, din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Deși există mai multe forme de comportamente discriminatorii, toate au în comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.

Legislația românească recunoaște următoarele criterii de discriminare: rasa, naționalitatea, etnia, limba, religia, categoria socială, convingerile, sexul, orientarea sexuală, vârsta, diferite boli sau apartenența la o categorie defavorizată.

De asemenea, polițiștii au accentuat faptul că unele forme ale discriminării pot intra în sfera legislației penale, situaţie în care cel lezat se poate adresa unității de Parchet competente sau Poliţiei. Totodată, Parchetul sau Poliţia se pot sesiza şi din oficiu asupra unor astfel de fapte penale.

Activitatea se înscrie în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6232 secunde