Polițiștii au ieșit în stradă! Câtă nemulțumire și câtă… manipulare?

2356
3
Polițiștii au ieșit în stradă! Câtă nemulțumire și câtă… manipulare? - fondpolitisti-1453398026.jpg

Articole de la același autor

Peste 200 de polițiști, membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), s-au aflat, ieri, în fața Muzeului Antipa din București, unde au protestat pentru neajunsurile lor. Oamenii legii cer schimbarea statutului polițistului și își vor drepturile.

Polițiștii nemulțumiți au cerut decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă în condiții normale, cuantumul compensației de chirie între agenții de poliție și ofițeri să fie egal, sporul de fidelitate să fie acordat polițiștilor și polițiștilor de frontieră care sunt în sistem din 2010, sporul de suprasolicitare neuropsihică a polițiștilor judiciari să se acorde în egală măsură ca și la celelalte categorii, în prezent fiind doar de 5% și să fie plătite orele lucrate de către polițiști în perioada în care se află la dispoziția angajatorului (permanență, continuitate), așa cum este prevăzută și în legislația în vigoare.

"Sunt foarte multe lucruri de schimbat, statutul nostru a fost făcut în 2002 de oamenii aceia care mai erau prin MAI, lupi bătrâni, generali, școliți pe vechea structura comunistă și statutul l-au făcut cum s-au priceput, pentru ei, nu au făcut un statut european", a declarat liderul sindical Iulian Surugiu.

"Suntem prizonieri ai incompetenței celor ce ne conduc. Ne-am săturat de promisiuni neonorate, ne-am săturat să ajungem să patrulăm cu bicicletele în timp ce ministerul patrulează cu X6. Aducem coli de acasă, suntem umiliți de cadrul legislativ, ultrajul e pedepsit de la 6 luni la 2 ani pentru colegi bătuți cu bestialitate în timp ce polițiștii sunt cercetați pentru orice invenție. Acest sistem este putred", a declarat un protestatar.

v v v

Pe de altă parte, sunt voci care susțin că protestul este de ochii lumii și că se încearcă ascunderea altor nereguli. Protestul a fost organizat în fața Muzeului Antipa și nu în fața MAI. Mai mult, acesta s-a desfășurat într-o zi în care atât premierul Dacian Cioloș, cât și ministrul de Interne, Petre Tobă, sunt plecați la Paris.

"Nu putem cere măriri salariale în această perioadă pentru că nu se vor aproba. Măririle și alte drepturi trebuiau cerute anul trecut, când se făceau negocieri pe această temă. Din punctul nostru de vedere, această mișcare are scopul de a distrage atenția de la adevăratele probleme. A fost organizat de domnul Surugiu cu scopul de a-și repara imaginea în fața membrilor cotizanți și nu era momentul oportun pentru organizarea acestor proteste. Mă refer la adevăratele probleme, cele care au apărut anul trecut în sindicat. Cheltuirea fondului sindicatului și conducerea acestei organizații ca pe un SRL, de către o singură persoană, care nu urmărește decât interesul personal și mă refer la domnul Iulian Surugiu. Acest lucru s-a văzut în cursul anului trecut, în momentul în care a trecut din Corpul Agenților de Poliție în Corpul Ofițerilor de Poliție, deși este pensionar și legea nu prevede această posibilitate.

Mai există și suspiciunea unor contracte de împrumut ale sindicatului neaprobate de nimeni, mai exact domnul Surugiu și-a restituit 2 miliarde de lei în ultimii doi ani. Acest lucru reiese din situațiile financiare pe care eu le-am făcut publice. Negocierile trebuie să aibă ca scop obținerea de drepturi pentru polițiști, nu pentru liderii de sindicat. Acest protest nu urmărește nimic decât manipulare și distragerea atenției", a declarat Daniel Constantin Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție Constanța. 

Comentează știrea

sdi
22 ianuarie 2016
subiect replica constanta

Nu mai cititi ziarul replica de constanta,nu prezintă nemulțumirile cititorilor, le consideră obscene. .

garcea
22 ianuarie 2016
militienii vor bani multi

m-ai dăvă dracu de hahalere ce sunteți românii vă dau muiecucacat !

cioby
22 ianuarie 2016
salarii mărite!

Da de unde fraților burtoși!? Mai munciți și voi și după aceea o să aveți și salariile mărite așa cum vă doriți din totdeauna!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Septuagenară dată în urmărire
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Tânără dată  în urmărire națională
Pagina a fost generata in 1.5014 secunde