Polițiștii amenință cu proteste de stradă. "Dați-ne banii!"

5657
Polițiștii amenință cu proteste de stradă.

Articole de la același autor

Sindicatul Național al Agenților de Poliție amenință Guvernul cu privire la faptul că polițiștii vor protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne dacă salariile polițiștilor nu vor fi recalculate. De asemenea, Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual atrage atenția asupra politicii de subfinanțare a MAI, nefiind exclusă posibilitatea unor organizări de mitinguri și chiar greve, dacă rezultatele vor fi negative. 


Sindicatul Național al Agenților de Poliție susține că personalul MAI reprezintă singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009. 


"Solicităm aplicarea HG 1/2017 și lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne așa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017. Menționăm faptul că personalul MAI nu și-a revendicat acest drept, deocamdată, protestând în stradă, în speranța că MAI va pune în aplicare în termenul legal acest drept care i se cuvine conform legii. Dacă considerați că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017, ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societății civile pentru a se alătura mișcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în fața Ministerului Afacerilor Interne", se arată în adresa pe care Sindicatul Național al Agenților de Poliție a trimis-o ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. 
"Venim cu soluții clare, dar nu doresc să le implementeze" 


Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, prin vocea președintelui Dumitru Coarnă, nu este atât de tranșantă când vine vorba de proteste, arătând că polițiștii vor ieși în stradă doar după ce toate etapele dialogului vor fi epuizate. 


"Atragem atenția că se continuă aceeași politică de subfinanțare a MAI, a sistemului responsabil cu apărarea vieții și integrității corporale, a bunurilor publice ori private. Vom continua până la epuizarea negocierilor pe această temă cu decidenții din guvern. Paradoxal este faptul că deși noi venim cu soluții clare, ei nu doresc să le implementeze, fără motive raționale. Sigur că, după ce vom epuiza toate etapele dialogului social, iar rezultatele vor fi negative, ne vom exprima nemulțumirile prin pichetări, mitinguri și chiar diferite forme de grevă, în limitele constitu-ționale desigur", a declarat Dumitru Coarnă, președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual. 


"Ne așteptăm la posibile întârzieri la plată" 


Sindicatele cu o mai mică repre-zentativitate exclud varianta ca polițiștii să înceapă protestele, punând amenințările pe seama lipsei de activitate a Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Potrivit Sindicatului "Diamantul", în urma unor corespondențe cu Ministerul Afacerilor Interne, HG 1/2017 va fi pusă în executare, însă ar putea apărea întârzieri la plata salariilor. 


"SNAP dă niște ultimatumuri sforăitoare și penibile Guvernului, să pună în aplicare HG 1/2017 (cu salariul minim de 1.450 lei). Mă scuzați, dar cred că cineva la SNAP a luat-o pe arătură. Ori e cineva la ei care nu înțelege ce se întâmplă pe planetă ori dau intenționat niște comunicate înșelătoare, ca să pară activi. Guvernul a dat HG 1/2017. Dacă a dat-o, cum să acuzi guvernul că ar împiedica punerea ei în aplicare? În al doilea rând, este de domeniul evidenței că nu guvernul o pune în aplicare, ci MAI. Stimați colegi, din corespondența pe care o avem cu MAI, nu există niciun dubiu că HG 1/2017 va fi pusă în executare. Ne asteptăm însă să apară probleme la procedura de calcul și posibil întârzieri la plată", a precizat Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Rețineri după valul  de furturi din Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.5478 secunde