Polițiștii, acțiuni de prevenire în școlile constănțene

151
Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța desfășoară un program național și local de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor intitulat "Educație pentru siguranță". Aceste programe, proiecte și campanii au rolul de a derula și intensifica activitățile de prevenire a criminalității în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani.


Scopul acestor programe, proiecte și campanii este acela de creștere a gradului de informare a minorilor sub 14 ani, părinților și cadrelor didactice cu privire la prevenirea delincvenței juvenile și are grup țintă trei categorii de persoane: elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal, părinți sau apar-ținătorii legali și cadre didactice. 


Astfel, vineri, s-au desfășurat acti-vități conform acestor programe în cadrul Școlii Gimnaziale nr.40 "Aurel Vlaicu" și în cadrul Școlii Gimnaziale nr.38 "Dimitrie Cantemir", la clasele pregătitoare și I. Au fost abordate aspecte privind preve-nirea comportame-tului antisocial, folosirea în siguranță a in-ternetului, prevenirea agresivității și a violenței în mediul școlar și în zonele adiacente unităților de învățământ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5594 secunde