Polițiști de frontieră condamnați definitiv

685
Ieri, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus condamnarea definitivă a doi polițiști de frontieră, Stelian Constantin, de 30 ani, din Călărași, și Sorin Silviu Constantin, de 37 ani, din Ostrov, acuzați de luare de mită, la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare.
Potrivit procurorilor, cei doi agenți au fost trimiși în judecată pentru că, în complicitate cu un polițist bulgar, permiteau diferitor persoane să transporte prin punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria produse interzise de lege în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii îi aveau sub observație de mai multă vreme pe cei doi polițiști, însă abia în luna decembrie 2009 au acționat, după ce complicele lor bulgar a fost arestat de autoritățile din țara vecină.
Procurorii i-au reținut, inițial, pe agenții de poliție de frontieră Stelian Constantin și Sorin Silviu Constantin pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, cei doi polițiști au fost reclamați de un coleg de frontieră din Bulgaria, care a fost și el arestat, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă 100 de euro de la un cetățean român pentru a fi lăsat să introducă în țară 50 de plase monofilament, interzise de lege. Pentru că a fost prins asupra faptului, polițistul bulgar i-a dat în gât și pe polițiștii români din punctul de trecere Ostrov, cu care colabora în asemenea situații. Pe baza informațiilor oferite de inculpatul bulgar, procurorii români i-au reținut pe cei doi agenți de poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Focuri de armă la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3676 secunde