Polițiști ca-n epoca de piatră! Cât de departe suntem de civilizație

9170
2
Polițiști ca-n epoca de piatră! Cât de departe suntem de civilizație - fondprotectie2-1480694897.jpg
Polițiștii se plâng în mod repetat cu privire la dotările insuficiente de care duc lipsă, însă, în ciuda numeroaselor articole și sesizări pe aceste teme, Inspectoratul General al Poliției Române continuă să nu asigure logistica necesară. Un român care lucrează ca polițist în Canada a încercat să facă o comparație a logisticii din cele două țări. Evident, rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru țara noastră. 


"Ce fel de echipamente aveți cu voi într-o zi normală de lucru, în afară de uniformă, pentru a compara cu organizația pentru care lucrez eu?", a fost între-barea lui Bogdan, polițist în Canada. Înainte de a afla dotările polițiștilor români, pe care le știa încă de pe vremea când era în țară, Bogdan a enumerat o serie de dotări care conferă o protecție de neimaginat pentru oamenii legii din interiorul granițelor țării. 


"Ca dotări, am o teacă Safariland cu 3 nivele de retenție pentru pistolul de serviciu, armă Walther P99 în 9mm cu încărcător de 16, încă două încărcătoare cu 16 gloanțe în ele, un spray de OC, două perechi de cătușe cu lanț, baston telescopic de 24 inch, stație radio Kenwood cu comandă la umăr și cască în urechea dreaptă pentru confidențialitatea comunicațiilor. De asemenea, avem la dispoziție mănuși de unică folosință din nitril negru, cam patru perechi, mănuși Hatch cu kevlar pe palmă, rezistente la ace și cuțite, un cuțit de 10 cm Smith & Wesson, cuțit stil multi-tool de la Leather-man, vestă antiglonț purtată extern peste cămașă și lanternă Surefire G2X de 330 lumeni", a precizat Bogdan. 


"Nemuritorul" Carpați și o mapă de hârtii 


Întrucât polițiștii români nu au foarte multe elemente de logistică, agenții au trecut la dotări până și bocancii de iarnă sau pantalonii de serviciu. Cel mai "titrat" element al ținutei rămâne veșnicul pistol Carpați, însoțit de mapa plină cu tipizate. 


"Eu lucrez la Ordine Publică. Acum, pe timpul sezonului rece, port bocanci de iarnă, pantaloni de serviciu, cămașă cu mânecă lungă sau scurtă, geacă de vară și pe deasupra o haină mare de iarnă, cu guler îmblănit și căciulă din blană naturală. Iar pe centură, o pereche de cătușe, spray iritant lacrimogen, pistol Carpați model 1974, baston de cauciuc și o mapă cu hârtii (procese verbale, rapoarte de activitate, fișe de intervenție la eveniment, rapoarte de folosire a forței, hârtii albe și încă o serie de diverse tipizate", a declarat Sorin, un polițist român. 


"Aceste tipuri de protecții nu există în dotarea noastră" 


Întrucât Inspectoratul General al Poliției Române nu asigură dotările necesare pentru protecția agenților, polițiștii sunt nevoiți să-și achiziționeze singuri veste de protecție, de la București. 


"Instituția asta nu a pus niciodată accent pe principalul factor, pe resursa umană. S-a tratat cu șefii, și-au văzut de împuterniciri, care mai de care să țină de funcție și să-și ia un salariu mai mare. Zece cu mapa, doi cu sapa. Trebuie asigurate condiții de muncă decente, dotări și protecție corespunzătoare. Noi nu avem niciun echipament de protecție, polițiștii își cumpără singuri vestele antiglonț de la București. Aceste tipuri de protecții nu există în dotarea noastră", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, vicepreședinte Federația Publisind. 


Comentează știrea

fani
4 decembrie 2016
prea multi cu mapa..

Marele adevar mentionat aici :prea multi cu mapa (prin birouri) si doar doi din zece sunt cu sapa(adica-n strada ) ! De ce atata dotare pentru cei cu mapa ?

costica
4 decembrie 2016
opinie

Hollywood te asteapta! Super-sansa! Un film original si bani online pentru tine! Vrei sa castigi bani cu un subiect de film? Echipa ambitioasa! Pachet complet pentru castiguri online! Sistem de castig cu un subiect de film! Incredibil! Hollywood va face un film bun! Solicita acum detalii la adresa de email :pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4796 secunde