Situație comică la Tuzla

Polițist sancționat, dar felicitat pentru cum își face treaba!

1167
1
Situație mai puțin obișnuită în Poliția Constanța: un agent de poliție din cadrul Secției Rurale 3 Mangalia este, în același timp, felicitat și sancționat pentru modul cum și-a dus la îndeplinire atribuțiile de serviciu. Ironia a făcut ca ambele adrese să-i parvină și în aceeași zi, respectiv vineri, 15 iunie.
Pe de o parte, agentul de poliție a fost sancționat cu amânarea promovării în gradul profesional următor pentru o perioadă de doi ani. Măsură punitivă drastică, impusă de Comisia de Disciplină de la nivelul Poliției Constanța, pentru că agentul nu a dus la îndeplinire sarcinile date de un superior.
Concret, la începutul acestui an, agentului i s-a transmis telefonic, de către un comisar din cadrul IPJ Constanța, să citeze o persoană din Tuzla într-o petiție depusă la nivelul inspectoratului. Polițistul nu a dus la îndeplinire solicitarea, ulterior motivând că nu a avut timpul necesar, din cauza volumului mare de muncă. Totodată, a refuzat să prezinte un raport explicativ cu privire la cele întâmplate, justificarea sa fiind că, în ambele situații, nu a fost urmată procedura legală, de emitere a unei dispoziții scrise și de citare corespunzătoare.
În ciuda argumentelor aduse, la finalul anchetei desfășurate mem-brii Comisiei de Disciplină au decis să-l sancționeze. Motivația aces-tora: polițistul a săvârșit două abateri disciplinare, prevăzute de Legea Statutului Polițistului.
În schimb, polițistul a fost felicitat pentru că a contribuit decisiv la prinderea unor hoți din locuințe și pentru recuperarea integrală a unui prejudiciu con-siderabil, de 63.000 de lei. Altfel spus, pentru că și-a făcut datoria! "Îmi este deosebit de plăcut să vă transmit mulțumiri și să vă felicit, în numele conducerii IPJ Constanța, pentru modul profesionist în care v-ați îndeplinit atribuțiile de serviciu și ați reușit identificarea autorilor și recuperarea în totalitate a prejudiciului unui furt dintr-un imobil din comuna Tuzla, comis în luna mai 2012. Îmi exprim convingerea că printr-o astfel de conduită, acționând cu răspundere și devotament vom reuși să controlăm fenomenul infracțional și astfel să contribuim la realizarea marketing-ului de imagine a Poliției constănțene", se arată în adresa semnată de comisarul șef Valentin Burlacu, șeful IPJ Constanța.
Șeful Poliției Constanța a declarat, referitor la cercetarea administrativă a agentului de poliție: "Cercetarea disciplinară este realizată de ofițeri propuși de Resursele Umane, nu intervin eu. Dacă reprezentanții sindicatului vor fi nemulțumiți de rezultatul anchetei, există căi de atac: contestarea la IGPR, iar apoi atacarea deciziei în instanță".
De altfel, Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție a arătat că urmează să fie depusă contestație.

Comentează știrea

ionica
18 iunie 2012
ipj constanta

militienii imbracati in politisti ! domnu' burlacu, plecati si lasati adevaratii manageri sa-si faca treaba si sa curete institutia de nostalgici comunisti !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde