Polițist mușcat de un infractor infectat HIV. „Este nevoie de stimulente de risc”

239
Polițist mușcat de un infractor infectat HIV. „Este nevoie de stimulente de risc” - politistmuscat-1602595491.jpg

Articole de la același autor

Sănătatea, integritatea corporală și chiar viața polițiștilor este supusă riscurilor în misiunile pe care le desfășoară, atrag atenția sindicaliștii. În aceste condiții, subliniază reprezentanții Sindicatului Europol, este nevoie de acordarea unui stimulent de risc oamenilor legii, mai ales că se află în prima linie în lupta cu fărădelegile.

Cel mai recent caz în care sănătatea și viața unui polițist au fost puse în pericol a avut loc, duminică după-amiază, 11 octombrie, în zona Gării Medgidia, când un recidivist bolnav HIV a mușcat un polițist.

„Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost solicitați, în apropierea stației CF Medgidia, de șeful de tren pentru a-i acorda sprijin, întrucât în tren era o persoană fără mască de protecție și fără bilet. La vederea polițiștilor, persoana în cauză a devenit recalcitrantă, a refuzat să-și decline identitatea și s-a decis luarea măsurii conducerii la sediul Postului de Poliție TF Medgidia. La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, fiind necesară imobilizarea. În momentul în care a fost încătușat, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară”, a transmis Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Cercetările ulterioare au scos la iveală că bărbatul respectiv, în vârstă de 36 de ani, era un infractor, care a fost eliberat, în cursul aceleiași zile, din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat o condamnare de un an și o lună pentru furt. Mai mult, s-a stabilit că individul este infectat cu virusul HIV/SIDA.

În urma faptei de duminică, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru ultraj și transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus reținerea suspectului, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Starea de sănătate a polițistului este stabilă, acesta nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate, în primă fază. „Din păcate, acesta este încă unul dintre riscurile permanente la care polițiștii sunt expuși zilnic, iar ministrul Marcel Vela se dovedește a fi în continuare nepăsător cu privire la acordarea unui stimulent de risc, pentru angajații M.A.I. aflați cu adevărat în prima linie”, au precizat sindicaliștii polițiști. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2939 secunde