Polițist de frontieră, arestat pentru luare de mită

478
Polițist de frontieră, arestat pentru luare de mită - arest-1556974127.jpg

Articole recomandate

Un ofițer din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Inițial, acesta fusese reținut de procurorii DNA, care au cerut instanței arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit Tribunalului Maramureș, magistrații au dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului, în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Sighetu Marmației. Acesta nu avea antecedente penale.

''Inculpatul, în calitate de ofițer de poliție de frontieră cu gradul profesional de subcomisar de poliție și organ de cercetare penală al poliției judiciare în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a pretins de la martorul (...) suma de 800 de euro, promițându-i că în schimbul acesteia își va folosi pretinsa influență și va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care acesta are calitatea de inculpat (pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă), pentru a dispune o soluție procedurală favorabilă. La data de 3 mai, în municipiul Sighetu Marmației, în scopul arătat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro'', se arată în informarea transmisă sâmbătă de Tribunal.

Totodată, el a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu ce îi revin în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și a dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile martorului, mai arată sursa citată.

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) și de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.001 secunde