Polițist cercetat de colegi pentru proxenetism

300
Polițist cercetat de colegi pentru proxenetism - 1proxenetdinbotosanidatinurmarir-1486027990.jpg

Articole recomandate

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost arestat la domiciliu, după ce procurorii l-au acuzat de proxenetism. Este vorba despre agentul Orșan Alin Grigore de la Postul de Poliție Prundu Bîrgăului.


"În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud, de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul O.A.-G., ca neîntemeiată. În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 218 Cod procedură penală, art. 219 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală și art. 202 alin. 1 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul O.A.G. pentru comiterea infracțiunii de proxenetism prev. și ped. de art. 213 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, de la data de 16 ianuarie 2017 și până la data de 14 februarie 2017, inclusiv.


 În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din localitatea Bistrița, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată U.S.G. și martora M.L.L. 


În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Stabilește onorariu avocat din oficiu în sumă de 260 lei pentru avocat Milea Bogdan, care va fi suportat din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 16 ianuarie 2017, ora 16,00", este decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița.


Potrivit gazetadebistrita.ro, atât procurorii, cât și Orșan Alin Grigore au contestat decizia instanței la Tribunalul Bistrița-Năsăud, care a menținut sentința Judecătoriei Bistrița.


În paralel, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean a dispus suspendarea raporturilor de serviciu și efectuarea de cercetări prealabile conform prevederilor locale, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb, acordată Bistrițeanul.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.431 secunde