Intervenție sfârșită prost

Polițist călcat cu mașina de contrabandiștii de țigări

280
Polițist călcat cu mașina de contrabandiștii de țigări - fondpolitistcalcatbun-1417711181.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi indivizi care încercau să vândă 10.000 de țigarete de contrabandă dintr-o mașină. Polițiștii au fost nevoiți să folosească arma din dotare, iar unul dintre oamenii legii a fost luat pe capotă de individul care conducea mașina.

Polițiștii de frontieră au acționat, miercuri seara, pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun. Astfel, oamenii legii, având informații despre o infracțiune, au monitorizat o tranzacție cu țigări de contrabandă. Doi indivizi, un bărbat și o femeie, se aflau într-un BMW seria 3 înmatriculat în Bulgaria și voiau să plaseze un bax de țigări la o locuință situată pe raza municipiului Constanța.

În momentul în care femeia, pasageră pe locul din dreapta în mașină, s-a dat jos și a scos din portbagaj o cutie cu 10.000 de țigarete "Assos" pentru a i-o da unui alt bărbat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru a-i reține.

Opt cartușe

În timp ce femeia și bărbatul care se aflau pe trotuar s-au conformat somațiilor oamenilor legii și s-au culcat la pământ, șoferul mașinii a accelerat, încercând să fugă. În tentativa de a scăpa, bărbatul l-a luat pe capotă, intenționat, pe unul dintre polițiști. Omul legii a fost târât pe asfalt câțiva metri.

Văzând că lucrurile au scăpat de sub control, un alt polițist de frontieră a scos arma și a tras un foc în plan vertical. Pentru că șoferul nu a oprit nici atunci, polițistul a tras șapte cartușe spre cauciucurile mașinii.

"Observând că autoturismul nu oprește și viața colegului este pusă în pericol, un alt polițist de frontieră aflat în misiune a efectuat somațiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte șapte cartușe spre pneurile autoturismului", precizează agentul-șef adjunct Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Șoferul nu a oprit nici de această dată, ci a mărit viteza și s-a făcut nevăzut pe străzile din Constanța. Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin de specialitate, iar la fața locului s-au deplasat echipe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, dar și un echipaj al Serviciului Rutier Constanța, care au început cerce-tările pentru a-l depista pe bărbat.

Tentativă de omor

Polițistul de frontieră rănit a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta a suferit multiple traumatisme, iar piciorul stâng i-a fost imobilizat în ghips. Starea lui este stabilă. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Când va fi găsit, individul va fi acuzat de ultraj, tentativă de omor și fugă de la locul accidentului. Polițiștii de frontieră au confiscat cele 10.000 de țigarete găsite la fața locului, evaluate la aproximativ 5.000 lei și au întocmit dosar penal pentru contrabandă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4499 secunde