Poliția vrea să țină evidența "păcănelelor"

1393
Poliția vrea să țină evidența
Aparatele de jocuri de noroc vor avea, începând de anul viitor, pașaport tehnic de conformitate, iar societățile care produc astfel de aparate au fost înștiințate să-și construiască o bază de date la care să aibă acces și polițiștii, au declarat, pentru NewsIn, oficialii Poliției Române.
În momentul de față, există informații, potrivit oamenilor legii, că aproximativ 20.000 de aparate de jocuri de noroc contrafăcute -"păcănele", cum sunt denumite de împătimiții jocurilor de noroc - sunt în circuit, fapt ce prejudiciază statul (multe dintre acestea nefiind înregistrate oficial), dar și jucătorii, având un coeficient de câștig mult diminuat, și titularul de marcă ce nu-și poate distribui propriile aparate.
În 2011, polițiștii au controlat aproape 1.000 de săli de jocuri de noroc și au constatat 299 de infracțiuni în domeniul jocurilor de noroc, în urma cărora 272 de persoane sunt cercetate. De asemenea, polițiștii au descoperit, la nivelul întregii țări, 438 de aparate contrafăcute, însă verificările se desfășoară anevoios în lipsa unor caracteristici de siguranță ale aparatelor originale importate legal. Diferențele dintre aparatele originale și cele contrafăcute sunt aproape insesizabile, astfel că falsurile sunt greu de depistat. Poliția Română a solicitat producătorilor de aparate de noroc să-și construiască o bază de date în care să fie incluse toate aparatele care funcționează legal, aplicație la care să aibă acces non-stop și structurile specializate de control ale autorităților naționale.
De asemenea, Poliția Română a cerut ca fiecare aparat importat legal să fie însoțit de un pașaport tehnic de conformitate, în care să fie expuse caracteristicile și elementele de siguranță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2323 secunde