Poliția și Garda Financiară au descins la "Scoica Land"

2803
3
Poliția și Garda Financiară au descins la
Patronii de societăți comerciale cu puncte de lucru în Mamaia Sat au fost "vizitați" de ofițerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor și de reprezentanții Gărzii Financiare. Autoritățile au urmărit combaterea evaziunii fiscale și a activităților ili-cite. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Cu ocazia verificării a cinci agenți economici au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în va-loare de 29.000 de lei, pentru neres-pectarea dispozițiilor legale în vigoare.

Una dintre locații care a fost luată la bani mărunți a fost "Scoica Land", care îl are drept administrator pe Stere Lascu, de 52 de ani, din Constanța. Polițiștii spun că, la punctul de lucru din Mamaia Sat, acesta oferea servicii de alimentație publică și servicii de cazare fără a întocmi fișe de anunțare a sosirii și plecării pentru toți turiștii cazați, societatea fiind sancționată contra-vențional din acest motiv cu suma de 2.000 de lei.

De asemenea, s-a mai constatat că în gestiunea bucătăriei restaurantului exista cantitatea de 110 kilograme de fructe și 17 kilograme de legume pentru care nu au putut fi prezentate documente de pro-veniență, ofițerii de la investigarea fraudelor luând măsura confiscării întregii cantități și au aplicat, totodată, o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei.

Nici cei de la Garda Financiară nu au plecat cu "buzunarul" gol. Ei i-au dat o amendă de 3.000 de lei lui Stere Lascu pentru nereguli la legea contabilității și o alta tot de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

O altă firmă care a fost luată la verificări de-a fir a păr a fost cea a lui Costică Stoica, de 48 de ani, din Focșani, care oferea servicii de cazare în Mamaia Sat fără a întocmi fișe de anunțare a sosirii și plecării pentru turiștii cazați. Din acest motiv, societatea sa a fost sancționată cu o amendă de 2.000 de lei. Totodată, s-a constatat că societatea respectivă nu înregistrase în casa de marcat venituri în valoare de 6.000 de lei, sumă ce a fost ridicată în vederea confiscării de către comisarii Gărzii Financiare Constanța. Tot pentru această neregulă a fost aplicată o amendă de 8.000 de lei, luându-se și măsura complementară a suspendării activității pe o perioadă de trei luni, pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cu alte cuvinte, patronul respectiv și-a luat adio, în această vară, de la a produce bani pe litoralul românesc.

Comentează știrea

client
8 august 2011
lascule....

sa iti iasa pe nas preturile piperate si mancarea scarboasa. asa te-ai imbogatit nenorocitule....

sdfdevfw
8 august 2011
manevra

Miroase a amneda data l amisto ... Pai nea lascu face banii astia in o dimineata de luni numai din mancare .

lumy
8 august 2011
scoica

Am fost de curand in "La scoica land".Big mistake!Preturi f.mari,ca ale unui restaurant de lux,ceea ce nu e cazul.Nu stiu cum s-o gati sau ce-o fi pe la bucatarie,dar paharele sunt horror,pline de grasime,clatite doar, si cu apa de la clatit pe ele din abundenta,mancarea ordinara,servirea idem,nici nu-ti vine sa crezi cum esti tratat.Nu mai calc vreodata pe acolo.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 August 2011
Stire din Diverse : Turneu demonstrativ de Beach Tennis
Pagina a fost generata in 1.5294 secunde