Poliția Rutieră scoate la bătaie noua generație de radare. Cum funcționează și unde vor fi amplasate

1837
2

Articole de la același autor

Noul an vine cu nenumărate schimbări pentru șoferii din România. După propunerile de schimbare a Codului Rutier și de a-i sancționa pe șoferii agresivi și pe cei care se dau șmecheri în trafic, Poliția Română se ocupă și de vitezomani. Dacă până acum, în fiecare județ, se cam știau locurile unde stă "la pândă" cu aparatul radar Poliția Rutieră, în viitorul apropiat lucrurile se vor schimba drastic. Asta nu în bine pentru șoferii care calcă pedala de accelerație mai tare decât trebuie, deoarece vor scoate bani grei din buzunar pentru a achita amenzile.

În prezent, proiectul se află în faza probelor metrologice și nu este funcțional complet.

Poliția Română a montat pe DN1 camere de supraveghere ale noului radar pentru a-i depista pe șoferii care încalcă regulile de circulație.

"Calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar. Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.", potrivit autoexpert.ro.

Polițiștii nu au comunicat numărul camerelor de supraveghere montate până în prezent, dar în viitor acestea ar putea fi din cinci în cinci kilometri, cel puțin pe drumurile naționale importante. În județul Constanța, primele rute vizate pentru instalarea acestui radar ar fi DN 39 Constanța - Mangalia și DN2A Constanța - Hârșova.

Șoferi nemulțumiți

Dacă unii dintre conducătorii auto sunt încântați de acest sistem de monitorizare a traficului, alții sunt nemulțumiți și consideră o investiție proastă.

"Da, le-aș vedea utile dacă ar fi o autostradă pe care să circuli și să ajungi în timp util la destinație. Atunci ar trebui din metru în metru puse camere pentru cei care aleg să meargă cu viteză în localitate. DA, pentru că ai o alternativă unde să nu te grăbești să ajungi la muncă, la medic sau în altă parte (exclu-dem șmecherii care se grăbesc doar pentru că le permite mașina). Montați și camere invizibile dacă le inventați, luați-ne tot, carnet, mașina eventual, puneți și poprire pe salariu să recuperați banii din amenzi", a scris pe un site un șofer indignat.

"Google Maps spune că de la București la Sinaia sunt 127 de km și se parcurg în 1h,48 min. Eu această distanță o parcurg în 5 ore și nu din cauza mea sau a mașinii. Pe mine mă despăgubește statul român cumva, căruia îi plătesc impozite și taxe, inclusiv de drum pentru umilința la care sunt supus?", a precizat un alt conducător auto. 

Comentează știrea

Adi
12 ianuarie 2016

Dacă îți dorești sincer să câștigi bani mai mulți decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți să acorzi mult mai puțină atenție lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău și mult mai multă atenție "micuței voci" care îți vorbește în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

florin
12 ianuarie 2016
concluzie

Popor de prosti,de prosti rau,sa alegi exact aceiasi oameni si aceleasi partide de 26 de ani si sa te mai plangi?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Grav accident rutier. Cinci victime!
Pagina a fost generata in 1.1685 secunde