Șoferi, aveți grijă!

Poliția Rutieră a ieșit la "vânătoare" prin Constanța

1078
3
Poliția Rutieră a ieșit la
Nu încălcați regulile de circulație! Polițiștii de la Rutieră sunt în stradă, zilele acestea, în efectiv mărit, pentru a-i depista pe șoferii care încalcă legea. Numai în ultimele două zile, în municipiul Constanța, au sancționat aproape 600 de conducători auto. 


Polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Constanța sunt deciși să acționeze mai drastic pentru reducerea numărului accidentelor care au loc pe drumurile din municipiu și județ. Drept pentru care, încă de la început de an, au ieșit în stradă, pe principalele artere din municipiul Constanța, pentru a-i surprinde pe conducătorii auto care încalcă prevederile Codului Rutier. Principalii vizați sunt, după cum ne-a declarat Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al instituției, șoferii care nu poartă centura de siguranță și cei surprinși vorbind la telefonul mobil. Dar nu scapă nesancționați nici cei care depășesc viteza legală, nu acordă prioritate sau nu au actele în regulă. Iar mușterii au fost destui… 

Ce urmăresc polițiștii

Potrivit unei statistici realizate la finalul primelor două zile de acțiune, au fost sancționați aproape 600 de constănțeni: 276 șoferi în cursul zilei de miercuri, iar 300 pe parcursul zilei de joi. "De asemenea, astăzi (n.r. joi, 10 ianuarie), au fost constatate și două infracțiuni și au fost reținute două permise auto și cinci certificate de înmatriculare", a afirmat Carmen Șerbănescu.

Cele mai multe sancțiuni - respectiv 75% din total - au fost aplicate șoferilor care nu aveau centura de siguranță pusă, 10% dintre sancțiuni șoferilor care vorbeau la telefon, iar restul pentru diverse abateri.

"Acționăm pe principalele artere ale municipiului Constanța, pentru a reduce gradul de victimizare a șoferilor. Vorbitul la telefon în timpul șofatului sau nepurtarea centurii de siguranță duc la creșterea riscului de accident", a subliniat reprezentantul instituției.

Număr dublu de amenzi

Numărul celor surprinși pe picior greșit este dublu față de o zi obișnuită, au mai arătat polițiștii. Astfel, dacă media zilnică a sancțiunilor aplicate este de 150, în aceste zile a ajuns aproape de 300, iar polițiștii se așteaptă să mai crească zilele următoare, având în vedere că în week-end ies mai mulți constănțeni pe străzi, cu mașinile. Trebuie subliniat, însă, că și numărul polițiștilor aflați în stradă a fost mărit comparativ cu patrulele obișnuite.

De menționat, de asemenea, că în zilele acestea nu a fost aplicată nicio sancțiune cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă. "Din acest punct de vedere, nu au fost constatate abateri", a afirmat Carmen Șerbănescu.

Controale privind starea tehnică a mașinilor

În altă ordine de idei, Poliția Rutieră Română și Registrul Auto Român au atras atenția celor care se pregătesc să plece la drum, să se asigure că autovehiculele sunt în stare perfectă de funcționare și echipate corespunzător sezonului rece. În perioada 10 - 20 ianuarie, echipe mixte de la cele două insti-tuții vor efectua controale, vizând: buna funcționare a mecanismului de frânare și a sistemului de direcție, a instalației de iluminare/semnalizare, precum și a reglaju-lui acesteia, legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate; de asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanța datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, precum și utilizarea anvelopelor de iarnă și uzura acestora.

"În cazul în care se constată defecțiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranța circulației, autoturismele respective vor fi imobilizate", au comunicat polițiștii.


Comentează știrea

Lite
11 ianuarie 2013
O

Au iesit la dat amenzi ca au nevoie de bani la buget.

x
11 ianuarie 2013
xx

foarte rare si extrem de binevenite aceste episoade..eu unul dupa ani de haiducie m-am linistit dupa ce m-au luat politistii in vizor...port si centura si am scazut si viteza pana aproape de cea legala...Daca nu erau ei, poate apaream pe la vreun canal de stiri, Doamne fereste !...Tot inainte !

Cetateanul
11 ianuarie 2013
normalitate

asa ceva trebuie sa fie la ordinea zilei nu un eveniment sezonier subiect al stirilor de senzatie. Ma bucurase-m foarte mult anul trecut cand auzise-m ca urmau a fi monitorizate video intersectiile din oras ... sunt foarte dezamagit ca nu se fac eforturi in sensul asta .. astea sunt lucruri cu adevarat importante, direct legate de confortul si binele cetateanului

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3456 secunde