POLIȚIA ROMÂNĂ: Opt cetățeni cubanezi, opriți la frontieră

119
POLIȚIA ROMÂNĂ: Opt cetățeni cubanezi, opriți la frontieră - politia-1545821129.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră timișeni au depistat, în zona de competență, opt cetățeni din Cuba, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece doreau să ajungă în Spania. Cei opt cetățeni străini au fost preluați de autoritățile sârbe în baza acordului de readmisie. 


În data de 25.12.2018, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timiș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Teremia Mare, opt persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.


Imediat, polițiștii de frontieră i-au condus pe cei în cauză la sediul poliției de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Cuba, cinci bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la "frontiera verde", întrucât intenționau să ajungă în Spania. Totodată, aceștia au mai precizat că din Belgrad până la frontiera cu România s-au deplasat cu diferite mijloace de transport în comun.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "trecere frauduloasă a frontierei de stat", iar cele opt persoane au fost preluate de autoritățile sârbe, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde