Poliția Română: Atenție, răufăcătorii se pot deghiza în colindători și pot fura diverse bunuri

265
Poliția Română: Atenție, răufăcătorii se pot deghiza în colindători și pot fura diverse bunuri - colind-1545569121.jpg
Poliția Română recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită persoanelor care vin cu colindul în această perioadă deoarece răufăcătorii pot profita de buna-credință a oamenilor și, deghizați în colindători, pot fura diverse bunuri din locuințe.


Reprezentanții Poliției Române spun că în momentul în care colindătorii intră în locuință nu trebuie expuse obiecte care ar putea atrage interesul hoților.


"În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credință a cetățenilor și, deghizați în colindători, pot fura din locuințele ale căror uși le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Acordați o atenție deosebită persoanelor care intră în locuința dumneavoastră sub pretextul de a vă colinda. În momentul în care primiți colindătorii, nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte", a precizat Poliția Română.


Polițiștii îi mai sfătuiesc pe oameni să nu discute cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice, deoarece acestea pot manifesta un comportament agresiv, iar copiii trebuie instruiți ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute.


De asemenea, în cazul în care se înregistrează o absență îndelungată de la domiciliu, oamenii sunt sfătuiți să apeleze la o persoană de încredere pentru supravegherea locuinței sau să creeze aparența că se află cineva în imobil.


"Când plecați de acasă încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau prin colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere. Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul", au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Alte sfaturi oferite cetățenilor sunt să încuie ușile chiar și atunci când sunt plecați pentru numai câteva minute și să nu depoziteze în locuință sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.


De asemenea, o altă recomandare se referă la postările pe rețelele de socializare, polițiștii spunând că mesajele transmise pot constitui o invitație pentru răufăcători.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.519 secunde