Poliția Militară, la ceas aniversar. Au trecut 31 de ani de la înființarea structurii

721

Articole de la același autor

Armata României a sărbătorit, sâmbătă, 15 mai, trecerea a 31 de ani de la înființarea Poliției Militare. În 1990, a fost emis Ordinul ministrului Apărării Naționale, prin care s-au înființat unitățile și subunitățile de poliție militară din Armata României. Această structură specializată a Statului Major General desfășoară activități privind disciplina militară, controlul traficului rutier, serviciul interior, protecția demnitarilor militari, precum și atribuții de elaborare a actelor normative specifice.



Istoricul Poliției Militare este strâns legat de istoricul Jandarmeriei Române, unde își are originile, primele atestări ale activității de „poliție a trupei” regăsindu-se în documentele de înființare a „Gendarmeriei” din 3 aprilie 1850. Termenul de Poliție Militară datează din 1893, când legiuitorul Lască Catargiu a promulgat „Legea asupra Gendarmeriei rurale”, cu aprobarea Regelui Carol I.



Polițiștii militari au participat, în ultimele trei decenii, la numeroase și diverse misiuni naționale și internaționale, atât în sprijinul Armatei României, cât și alături de partenerii NATO, scopul principal fiind îndeplinirea acțiunilor de apărare a obiectivelor militare și de respectare a regulamentelor militare.



De la începutul anului trecut, Poliția Militară face parte dintre structurile care au îndeplinit misiuni specifice pentru asigurarea punerii în aplicare a măsurilor de limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României, iar prin activitățile desfășurate în acest sens a demonstrat, încă o dată, un nivel solid de profesionalism și responsabilitate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7861 secunde