Poliția Locală își schimbă uniforma, dar năravul ba! "Este mai ușor să pari ceea ce nu ești"

20171
7
Primăria Municipiului Constanța a lansat procedura de achiziție pentru a reînnoi uniformele polițiștilor locali. În acest sens, administrația locală scoate din vistierie aproximativ 100.000 de lei, fără TVA, pentru cumpărarea a peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte. Totuși, chiar și cu schimbarea uniformei, anumite probleme nu se vor schimba și ne referim la asemănarea izbitoare a polițiștilor locali cu uniformele Poliției Române. 


Cu toate că HG 1332/2010 prevede extrem de clar modul în care trebuie să arate uniforma polițiștilor locali, acest lucru este ignorat de administrațiile locale, iar confuzia persistă. 


"Suma stabilită pentru achiziția de componente din uniforma de serviciu este de 99,782,00 lei fără TVA. Modelul uniformei pentru Poliția Locală este stabilit la nivel național. Prin Hotărâre de Guvern, s-a stabilit că polițiștii locali vor avea uniforma neagră", a precizat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Polițiștilor locali din Constanța li se vor achiziționa peste 1.000 de articole, precum șepci, bluze, cămăși, epoleți, veste reflectorizante etc. 


"Unii au ajuns la un tupeu mare" 


Întrebați cine ar avea interesul să continue să existe confuzii între polițiști și cei de la locală, oamenii legii constănțeni cred că vina este împărțită între edili și angajați. Polițiștii enumeră câteva dintre cele mai vizibile încălcări ale legii din partea "localilor". 


"În unele cazuri primarii, dar de cele mai multe ori chiar angajații lor. Pe mașinile lor trebuie să scrie cu fond negru pe alb doar Poliția Locală Constanța, nu locală rutieră, nu a primăriei, nu poliția locală circulație. 


Nu au voie cu caschete cu cozoroc alb. Este mai ușor să pari ceea ce nu ești. Unii au ajuns la un tupeu atât de mare încât poartă pur și simplu obiecte vestimentare ce fac parte din uniforma noastră, precum caschete, veste reflec-torizante, pantaloni, cămăși", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dan Georgescu, agent șef adjunct. 


"Ar trebui să fie făcute cercetări" 


Polițiștii spun că, în acest caz, ar trebui să fie făcute clarificări, o dată pentru totdeauna, pentru a nu mai exista confuzii. Totodată, agenții care se confruntă cu cele mai multe probleme ale Poliției, în principal lipsa dotărilor, nu înțeleg cum o instituție care nu are foarte multe atribuții poate beneficia de "întăriri", în timp ce Ministerul Afacerilor Interne nu se preocupă de rezolvarea problemelor de zi cu zi. "Ar trebui să fie făcute niște cercetări în acest caz, să dispară starea asta de confuzie. Lumea este debusolată, ei spun că au acest drept, noi că nu îl au. Nu este nimeni împotrivă să existe o instituție care să apere drepturile cetățenilor, dar vrem să fie făcută legal. Întărim o instituție care nu are atribuții, iar instituția care are o grămadă de probleme de rezolvat este la pământ. Asta nu mi se pare în regulă", a afirmat Daniel Constantin Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție Constanța. 


Comentează știrea

cupan
23 noiembrie 2016
belule

mai iei spaga?

Cetatean
23 noiembrie 2016
In comparatie cu adevaratii politisti pe cei de la Locala macar ai vedem prezenti pe strada !

Nu stau la panda pecum....Politia Rutiera

Radio Erevan
23 noiembrie 2016
@Avasilcăi

In legatura cu atribuțiile băieților din cele doua instituții ,Radio Erevan va răspunde: 1.Baietii de la Politia Locala sunt "sagetile" primarilor,in cazul nostru lacheii lui Fagdau.Atributiile lor sunt de a colecta spaga si de a umple visteria personala a primarului sau a partidului.Politistul local este un fel de Ghita Pristanda cu pregatirea unui pionier PTAP-ist 2.Baietii dvs domnule Avasilcai , intr-adevar au viata mult mai grea.Una este sa colectezi o spaguta mica unui primar si alta este sa colectezi spagi imense ptr maharii de la IJP,IGP,Minister plus sindicat.( Apropo amicul Coarna de la A3, ce venit are de pe urma fraierilor?cati mii de euro pe luna?). PS.Domnule Avasilcai, Radio Erevan are o intrebare: care a fost reactia dvs ca leader de sindicat cand Australopitecul de Oprea si-a tras jacuzzi in birou? Si tu si Coarna ati tacut precum kkt-ul in iarba.Nici un sef de sindicat n-a protestat,iar acum va văitați ca politistii au salarii de mizerie?Cand in fruntea MAI , a ajuns plagiatorul incompetent de Toba, a comentat cineva?Normal ca nu.

Aurelian
23 noiembrie 2016
Serios ?

Sincer Fagadau a facut cum a putut mai bine sa faca rost de lovele, semafoarele invechite, parcurile lasate in paragina si strazi cu sens unic wow acesta e tare rau pus pe facut bani pentru el si neni cu care da tunuri :)

EGO
23 noiembrie 2016
politia

Comparativ,Politia locala se vrea un fel de institutie a SERIFULUI,iar Politia politie,un fel de FBI.Ma rog,in conditiile noastre.

Florin
23 noiembrie 2016
Desfiintarea politiei locale

Să se desființeze aceasta magarie numita politia locala. Este si o petitie fa uita pe internet si va rog pe cati mai multi sa o semnati. Spalare si mancatorie de bani.

Marius
18 decembrie 2016
Pt Locală

Sunt niște incompetenti majoritatea de la locală, stau numai la pândă să vâneze turiști, niște retarzi după pararea mea ar trebui desfiintată această militie de analfabeti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6184 secunde