Cine nu are trama stradală plătită?

Poliția Locală Constanța și SPIT, amenzi uriașe pentru posesorii de autovehicule de marfă

946
1
Reprezentanții Serviciului de Impozite și Taxe Constanța au luat, la puricat, încă de săptămâna trecută, posesorii de autovehicule de marfă. A plouat cu amenzi și acțiunile vor continua și în perioada următoare.


În urma unei acțiuni comune a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța cu Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanța, în cursul săptămânii trecute, au fost întocmite șapte procese verbale de contravenție pentru contribuabilii care nu au achitat taxa de folosire tramă stradală.


"Începând cu luna ianuarie 2015, SPIT efectuează verificări ale persoanelor fizice și juridice care dețin autovehicule con-cepute și construite pentru transportul de mărfuri. Până la data de 24 iulie, au fost finalizate nouă controale pentru care au fost întocmite procese verbale de contravenție și au fost stabilite debite, pe ultimii cinci ani fiscali, în cuantum de 41.330 lei. În prezent se mai află în derulare un număr de trei controale", explică directorul SPIT, Virginia Uzun. 


Taxă obligatorie
Trama stradală reprezintă rețeaua de artere rutiere, majore și minore, dintr-o localitate sau dintr-o porțiune a acesteia. Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care dețin autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri pe raza municipiului Constanța pe străzile de trafic ușor, mediu și greu au obligația achitării taxei de folosire tramă stradală.


Achitarea se poate efectua la punctele de colectare taxă folosire tramă stradală, situate pe bulevardul I.C. Brătianu și varianta Ovidiu, de luni până vineri, între orele 7 și 15, la ghișeele agențiilor fiscale SPIT din strada Sulmona nr. 22, strada Badea Cârțan nr. 3, strada Atelierelor 


nr. 6, strada Nicolae Grindeanu nr. 66, City Park Mall sky level, lunea, marțea, miercurea și vinerea, între orele 8,30 și 16,30, și joia, între orele 8,30 și 18,30, la toate stațiile OMV din municipiu, prin serviciul Westaco Express, program non-stop, prin ordin de plată în contul Primăriei municipiului Constanța, deschis la Trezoreria municipiului Constanța.


"Acțiunile de control se vor desfășura zilnic, în perioada imediat următoare, iar achitarea sancțiunilor contravenționale nu degrevează contribuabilii de plata taxei", a mai spus Virginia Uzun.


Zeci de amenzi aplicate
Reprezentanții SPIT beneficiază de sprijinul Poliției Locale Constanța în această acțiune. În numai o zi, polițiștii locali au dat șapte amenzi după ce au depistat mai multe auto-vehicule destinate transportului de mărfuri care nu aveau taxa pentru utilizarea tramei stradale sau pentru ocuparea domeniului public achitată. În acest caz, pe strada Belvedere din Constanța o societate a fost sancționată de patru ori în aceeași zi. De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au dat aproximativ 90 de sancțiuni. "Rugăm pe această cale persoanele fizice și juridice, care dețin 


sau folosesc în baza unui drept legal autovehicule destinate transportului de mărfuri și care circulă sau ocupă domeniul public pentru diferite activități, să achite contravaloarea de utilizare a tramei stradale", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.


Comentează știrea

Gigu
28 iulie 2015
Hai la toti....

Se fac controale pt. trama stradala dar ..... ar trebui facute in trafic de catre politia locala si nu la sediul firmelor. Daca scot masina din curte de trei ori pe luna trebuie sa achit in acele zile trama stradala numai ca alergi cu limba scoasa dupa un ghiseu pt. plata. Era unul la iesire din Constanta spre Lazu dar acum este cu totul altceva in acea cabina. Sau trebuie sa strabat orasul sa platesc la SPIT la City cand eu am activitate spre Agigea. Ar trebui sa se poata plati si la benzinarii si atunci ar fi in regula. Totusi, aceste controale pt. trama stradala cred ca se fac aleatorii....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5674 secunde