SE ÎNCHIDE PODUL DE LA BUTELII! Cum vom circula și cât timp durează lucrările

30364
7

Articole de la același autor

Primăria Constanța va începe, în câteva luni, reabilitarea pasajului rutier Cumpenei, cunoscut de majoritatea constănțenilor drept Podul de la Butelii. În bugetul municipiului Constanța a fost prevăzută suma necesară de bani pentru reparația capitală a podului, care va dura opt luni.

În cursul acestei luni, va fi demarată licitația pentru atribuirea contractului de reparații a Podului de la Butelii, urmând ca, cel mai probabil, lucrările să înceapă după luna mai a acestui an.

"Atunci când închizi un segment important de pe raza municipiului, trebuie să asiguri și rute alternative. Din estimările mele, cred că nici măcar nu vom începe până în luna mai lucrările. Procedura de achiziție va începe în cursul lunii martie, fiind vorba de o documentație completă. Dacă va fi modernizat conform proiectului pe care l-am făcut, va fi cel mai modern pod vechi. Îmi doresc să fie refăcut cât mai repede Podul de la Butelii. Noi am dat un termen de opt luni, un termen destul de strâns pentru o reparație capitală", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.



Suflă și-n iaurt când vine vorba de poduri 


Timpul a dovedit că lucrurile se mișcă în ritmul melcului în ceea ce privește reabilitarea podurilor din Constanța. Spre exemplu, închiderea singurei căi de acces către sudul litoralului a devenit un soi de tradiție anuală. Vorbim despre Podul Agigea, care de aproximativ șase ani se află într-o continuă reabilitare și va fi închis circulației inclusiv în acest an. CNADNR și Guvernul României au cheltuit zeci de milioane de euro doar pentru reabilitarea acestui pod, nefiind finalizată nici până astăzi.

Povestea Podului IPMC este și mai dramatică. Zece ani a durat reparația pasajului Filimon Sârbu, care a costat mai bine de 12 milioane de lei. Decebal Făgădău vrea să evite o astfel de situație și plănuiește să respecte termenul de opt luni al reabilitării pe care și-l asumă în totalitate. 


"Această lucrare presupune decopertarea până la structura minimală de rezistență. Gândiți-vă ce a fost cu podul de la IPMC, cât s-au moșcăit cei de la minister. Proiectul pe care l-am făcut este sănătos, realizabil și mi-l asum. Îmi doresc să se facă o campanie de informare, să anunțăm oamenii înainte cu câteva săptămâni că podul se va închide și ce rute alternative au la dispoziție", a mai adăugat Decebal Făgădău. 


Circulația rutieră pe pod ar putea fi închisă total timp de câteva luni sau parțial pe durata întregii lucrări. 


Comentează știrea

nicu
2 martie 2016
3 ani

pe cat pariem? eu ma risc sa spun ca va dura cel putin 3 ani...

tutmes
2 martie 2016
sezon

Cum reusesc astia sa faca lucrari doar in plin sezon estival????? Primavara si toamna nu s-ar putea realiza??? Si asa e aglomerat vara pe sosele acum va fi nebunie.... Tipic romanesc.......

George I.
2 martie 2016
Campanie electorala

Decebale, sper să te voteze doar morții, iar tu și cu gașca împuțitului de Mazăre și a puhavului de Nicușor să dispăreți de pe fața pământului. Ați distrus orașul în cei 16 ani în care l-ați condus. Constănțenii au o decizie simplă de luat în această vară: continuă cu fostul regim care și-a bătut joc de ei, sau schimbă ceva. Iar schimbarea, în nici un caz nu este reprezentată de tine măi, cioară vopsită! Auzi tu la el: își asumă! Când v-ați asumat voi ceva mă, politicieni de carton? Acest pod va avea sigur soarta celor de la IPMC și Agigea. Și nu vrea să mă gândesc ce se va întâmpla cu traficul în acea zonă, dat fiind faptul că acel sens giratoriu de la Cora mai mult încurcă decât să fluidizeze traficul. Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla când toți cei care vor face dreapta de pe Caragiale pe Brătianu, vor trebui să întoarcă la sensul giratoriu. Sau cei care vor veni dinspre Soveja și vor trebui să facă stânga spre gară. Va fi superb! Trăiască mazărea, trăiască nicușorii, trăiască făgădăii!

ionica
2 martie 2016
pod

Esti deja optimist. eu inclin sa cred ca vor dura 4-5 ani. se misca incet si prost.

Răspuns la: 3 ani
Adăugat de : nicu, 2 martie 2016
pe cat pariem? eu ma risc sa spun ca va dura cel putin 3 ani...
Radu
2 martie 2016
Eu ma bag la pariu

Estimez un timp de executie de 4 ani de zile. Cine se baga la un pariu?

i33
2 martie 2016
poduri si pasaj subteran

ca sa aiba o turma de vaci de muls ar trebui sa faca si ceva pasaje subterane in Constanta.Sa ne spuna si cat costa un pod nou vis a vis de reparatia celui existent.... Parcari subterane prin cartiere in ce mileniu au de ganda sa faca? Parcuri?

bmk
4 martie 2016
pai si cum circulam?

Adica am intrat sa aflu rutele dar nu e rute deloc .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3446 secunde