Podul de la Butelii, în reparații! Cum vom circula și când se termină lucrările

5711
4
Astăzi, are loc deschiderea ofertelor pentru licitația în sistem electronic de achiziții publice (SEAP), în vederea reabilitării Podului de la Butelii. Proiectul este finalizat și reabilitarea podului va începe imediat după alegerea firmei care se va ocupa de execuția lucrărilor. Noutatea constă într-un acces pietonal, disponibil pe un singur sens, ce le va permite constănțenilor un lucru imposibil în toți acești ani pe acest pasaj: să traverseze pe jos podul.

Mai este doar un pas până la începerea lucrărilor pe Podul de la Butelii și acesta constă în atribuirea contractului de reparații a pasajului rutier Cumpenei, în urma unei licitații online. Termenul de finalizare a lucrărilor este unul destul de îndrăzneț, luând în considerare "poveștile fără sfârșit" ale podului IPMC sau, mai rău, ale celui de la Agigea. Reprezentanții administrației locale dau asigurări că, cel mai târziu în luna sep-tembrie a anului 2017, vom putea circula pe "cel mai vechi pasaj rutier modernizat".

"Luni, va avea loc deschiderea ofertelor. Licitația este pe SEAP, electronică, tocmai pentru a nu fi vreun dubiu. Din momentul în care se termină licitația, ne apucăm de treabă. Cred că în primăvara anului viitor, cel târziu la sfârșitul sezonului estival următor, vom circula pe cel mai vechi pasaj rutier cu zonă pietonală modernizat. Trebuie să ținem cont și de valorile de trafic și nu vom închide vara această legătură importantă între două zone vitale ale orașului. Pasajul a fost făcut înainte de anul 1989, dar va arăta cu totul spectaculos", a declarat, pentru "Cuget Liber", viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

În proiectul inițial de reabilitare nu a fost trecut un pasaj pietonal, pentru că ar fi pus în pericol rezistența podului, însă, între timp, a fost găsită o soluție pentru ca pietonii să aibă posibilitatea să traverseze pasajul rutier, aceasta fiind o problemă sesizată de-a lungul timpului de constănțeni. Administrația locală a anunțat că va informa din timp șoferii despre rutele alternative pe care le au la dispoziție și perioada în care Podul de la Butelii va fi închis total traficului.

"Această lucrare presupune decopertarea până la structura minimală

de rezistență. Îmi doresc să se facă o campanie de informare, să anunțăm oamenii înainte cu câteva săptămâni că podul se va închide și ce rute alternative au la dispoziție", a adăugat Decebal Făgădău. 

Comentează știrea

Gogu
23 mai 2016
Lucrari fara cap

Acest pod trebuie continuat pana dincolo de Bdul Bratianu ca un pasaj , in felul asta s-ar rezolva o mare problema de trafic ...asta asa ca tot vreti sa cheltuiti niste bani , macar sa fie cu rost !

mm
23 mai 2016
m

Nu va faceti iluzii.Vorbe ca oricare ltele.Nu le pasa de ce vor cetatenii.Proiectul va incepe si va toca o multime de bani,iar termenele vor fi depasite cu ani.Cu multi ani.

Ioana
23 mai 2016
Bani online!

Stop! Aici este lucru acasa! Oferta este valabila pentru toate localitatile si pentru toti oamenii care dispun de circa 2 sau 3 ore libere pe zi. Se lucreaza in regim de colaborare. Asiguram contract de comision si instruire gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala foarte atenta, in asa fel incat dvs sa reusiti cu brio sa faceti fata sarcinilor primite si sa castigati bani. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

MorrisLet
28 decembrie 2022
MorrisLet

do you need a prescription for hydroxychloroquine https://hydroxychloroquinex.com/

Pagina a fost generata in 0.6244 secunde