Podul de la Butelii, din nou șantier în lucru! "Un om lucrează, ceilalți se uită pe cer"

5379
8

Articole de la același autor

Lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii au fost, din nou, reluate, pentru prima dată în acest an. Lucrările au reînceput la data de 16 aprilie însă, deocamdată, ritmul de muncă nu este unul susținut, lucru observat atât de reporterii "Cuget Liber", cât și de șoferii care tranzitează zona. 


Timp de două zile, 17 și 18 aprilie, fotoreporterul "Cuget Liber" a vizitat șantierul de lucru ce vizează reabilitarea pasajului Cumpenei și, așa cum se poate observa și în imaginile surprinse de acesta, muncitorii își revin cu greu după lunga pauză de câteva luni. Astfel, în lipsa unui ritm susținut, se lucrează "românește", cu un singur om, supravegheat atent de alți zece. 
Nici în ceea ce privește utilajele aduse pe șantier lucrurile nu sunt mai îmbucurătoare, însă reprezentanții autorităților locale au ținut să precizeze, pentru cotidianul "Cuget Liber", că reabilitarea este în graficul asumat, iar lucrările se vor termina, în mare parte, până la finalul lunii iulie. 


"Noi ne propunem să lucrăm până la începutul sezonului estival și să finalizăm cât de mult se poate, mi-aș dori să finalizăm undeva la 95% lucrarea. Ar fi bine ca după sezonul estival să rămână montarea de parapeți, marcajele, partea estetică. Partea de structură ne dorim să fie finalizată undeva până la 1 iunie. Lucrările sunt sistate, pentru că le-am promis constănțenilor că ne vom încadra în termenul contractual. Anul viitor, podul de la Butelii va fi cel mai modern pod vechi din Constanța și îl veți vedea", ne transmitea Decebal Făgădău, la finalul anului 2017. 


Promisiunile administrației locale sunt contrazise însă de timpul scurt care a mai rămas până la începerea sezonului estival. Anul a început cu lucrări sistate. Doar nouă zile au fost executate lucrări de reabilitare a podului de la Butelii, după ordinul de reîncepere a reparațiilor, dat de primarul Constanței, la data de 11 decembrie. Ulterior, la data de 20 decembrie, în urma unei întâlniri între Decebal Făgădău și reprezentanții firmei care execută reabilitarea, a fost luată decizia sistării până la "o prognoză de vreme bună".


Iarna a plecat definitiv de la malul mării, iar singurii dușmani ai reabilitării pasajului rămân timpul și cheful de muncă. În privința ultimului aspect, șoferii nevoiți să tranziteze podul de la Butelii au sesizat stilul inconfundabil al muncitorului român. 


"În România s-a dovedit că este imposibil ca un proiect să fie finalizat în timp util, fără costuri suplimentare, așa cum se face. Trec de aproximativ cinci ori pe acest pod, și de fiecare dată când se lucrează, observ că, de fapt, nu se lucrează. Și îmi dau seama că termenul nu poate fi respectat. Când un om lucrează și ceilalți stau și fumează sau se uită pe cer, este imposibil să respecți termene", povestește George S., un șofer constănțean care tranzitează aproape zilnic această zonă. 


Calendaristic, termenul asumat de finalizare a lucrărilor, de 12 luni, va fi atins la finalul acestei luni. Doar că, datorită ordinelor de sistare dispuse de primarul Decebal Făgădău, autoritățile locale mai au la dispoziție aproximativ șapte luni pentru a finaliza lucrările, conform contractului.


Comentează știrea

spagoveanu
19 aprilie 2018
spaga prea mica

Lucrările merg greu din motiv de lipsuri. Lipsește șpaga. Nu se poate lucra. Rușine alde psd.

Nea' soferu'
19 aprilie 2018
Podul IPMC...reloaded

Senzatie de deja vu , eu asta traiesc cand trec pe acolo , imi aduc aminte de acei multi ani de lucrari si stagnari de la IPMC !

Orban
19 aprilie 2018
La pușcărie cu penalii din primărie

La pușcărie cu penalii din primărie și nu îl m-ai votați pe prostul de Făgădău

Hopaa
19 aprilie 2018
Podul va fi gata cand vor venii noile autouze promise de 2 ani !

Si asa cum spunea Dragnea ....veti avea un nou stadion care sa-l concureze pe cel de la Craiova ! Adica la pastele cailor , atunci va fi gata si podul si autobuzele !

...
19 aprilie 2018
Mai avem de asteptat...

"Lucrările sunt sistate, pentru că le-am promis constănțenilor că ne vom încadra în termenul contractual." Sper ca este doar o greseala de editare/preluare text ! Altfel,sa spui ca sistezi lucrarile ca sa nu cumva sa termini inainte de termenul contractual(desi nu cred ca ar fi posibil asa ceva in Romania, in cazul lucrarilor pe banii statului), spune tot despre cine si cum ne hotaraste soarta.

Papu
19 aprilie 2018
Hei rup........

Muncitorii calificați , competenți au plecat afară la un salariu mult mai bun. În țară a rămas muncitorul Dorel cu neamurile lui. Lucrări de mântuială pe motiv că "lasă bă că merge și așa"!

Eu
19 aprilie 2018
Pod

Nu ca as avea vreo trb cu podul dar titlul e tipic unor oameni care doar Șoc Șoc Șoc ca un om lucrează și ceilalți se uita asta înseamnă ca pe cel care a scris nu la dus capul sa știe ca pe un șantier fiecare om are trb lui nu-i. Neaparat sa lucreze toți odată,acolo unde au făcut poza erau doar niște reparații și fiecare om făcea trb lui,nu ca Mi-ar pasa de pod sau de lucrare darului se ia de un simplu om sau angajat k nu muncește atunci când se face o poza

Alnik63
19 aprilie 2018
Pod butelii

Daca ziceti ca ati fost pe 17 si 18 aprilie pe pod,cum nu ati vazut,ca ei au jupuit betonul pe care l-au pus in iarna,aceasta lucrare pe timpul comunistilor,era gata in max o luna,acum,ca sa se mareasca pretul,se lungesc termenele,se ataseaza acte aditionale,iar o mare parte din bani se intorc catre cei care le-au dat lucrarea.imi pare rau ca nu ati instintat DNA - ul sa faca o ancheta.daca DNA ar fi intrat pe fir,cu siguranta Fagadau era acum la beciul domnesc.

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde