Podul Agigea, închis complet traficului trei zile. Lucrările vor dura până în noiembrie

934
5
Podul Agigea, închis complet traficului trei zile. Lucrările  vor dura până în noiembrie - fondpodagigea5-1505661479.jpg
Surpriză sau mai degrabă nu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță închiderea totală a traficului pe podul Agigea, începând cu această săptămână.

Începând din 18 septembrie și până la începutul lunii noiembrie vor fi executate, potrivit anumitor surse din CNAIR, ultimele lucrări de reabilitare a podului Agigea. Circulația va fi închisă complet traficului timp de trei zile, între orele 22.00 – 6.00, iar în restul zilelor traficul se va desfășura cu restricții, pe câte o bandă pe sens.

În cadrul lucrărilor de reabilitare, ce par a nu se mai termina vreodată, se va monta tunelul de protecție deasupra căii podului, la o înălțime de 5,5 m și a unor schele de lucru la Pilonul Central al Podului, în vederea reparării suprafețelor de beton ale acestuia. De asemenea, lucrătorii vor proteja cu beton ancorajele inferioare ale celor 10 hobane și vor demonta distanțierele provizorii ale hobanelor, urmând a fi montate distanțierele definitive.

Totodată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat că bulbii hobanelor de la nivelul trotuarelor vor fi armați și betonați, iar pe sensul Constanța - Agigea vor începe lucrările de montare a hidroizolației și de betonare a trotuarului.

Pentru a putea finaliza o nouă etapă a lucrărilor de reabilitare și pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier, reprezentanții CNAIR anunță că circulația pe podul Agigea va fi restricționată, iar în anumite perioade închisă. În următoarele două săptămâni, până la data de 1 noiembrie, circulația rutieră se va desfășura pe câte o singură bandă pe sens, în perioada 21 septembrie - 1 noiembrie. Traficul urmează a fi închis complet pe timpul noții timp de trei zile, în perioada 18-20 septembrie.

În perioada în care traficul rutier pe podul Agigea va fi închis, pentru evitarea aglomerației șoferilor li se recomandă să urmeze următoarea rută: Nod Rutier A4 (intersecție cu D.N.39), Agigea - A4 (Intrare Port Constanța Sud ) - Podul Nou (Apolodor) - Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord - Agigea) - D.N.38 (Agigea - Negru Vodă).

"Deciziile aparțin CNAIR, nu sunt ale mele. Dacă din punct de vedere tehnologic, proiectantul spune că podul trebuie închis pentru că mai trebuie făcută o anumită operațiune, atunci este posibil să se mai închidă. În momentul de față, alte operațiuni nu mai sunt", declara în luna mai, pentru "Cuget Liber", Marian Dima, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, în legătură cu posibilitatea ca traficul pe podul Agigea să fie închis complet.

Comentează știrea

Stefan
18 septembrie 2017
Noiembrie , Decrbrie ,Ianuarie 2018 ,2019 , 2020 , 2100 , 2200 , 3000 ....etc !

Finalizarea lucrarilor nu ne apartine noua , si nici urmasilor , ci a urmasilor urmasilor nostri !

Propunere ideala pt rezolvarea problemei
18 septembrie 2017
pamflet

Atata timp cat este podul inchis si directorii si managerii sa fie inchisi. Sa vedeti atunci cum il repara definitiv si bine.

Barbu
18 septembrie 2017
Ce-i pierdut,asa ramane.

Podul este vai de el,cei care se ocupa de intretinerea lui, la fel. Stim asta,suntem convinsi ca va fi asa pana cand un dezastru va face podul praf sau se va lua masura demolarii lui.Niciodata nu se va face ceva de calitate in privinta acestei constructii,la fel ca si in alte cazuri. Orice consum nervos pe aceasta tema este inutil. Vorbim de ceva foarte prost care va ramane in veci asa. Pe bune,obisnuiti-va cu asta,caci alte sanse nu exista.

PO-PODULETU
18 septembrie 2017
FARA

TREBUIE SI NOI TROGLODITII DIN SPATIUL MIORITIC SA INTRAM CU CEVA IN CARTEA RECORDURILOR.

Lex
18 septembrie 2017
Pod Agigea

Nu inteleg dece DNA nu se sezizeaza din oficiu ,deoarece podul este de natura strategica iar banii care se platesc sunt din bugetul ministerului transportului.Rugam insistent cotidianulCuget Liber sa sesizeze toate institutiile cu competente in domeniu.P.S.Institutia prefectului doarme ca de obicei!!!!!!

Pagina a fost generata in 1.063 secunde