Pleci din țară în vacanța de Paște? Iată la ce trebuie să ai grijă!

549
1
Pleci din țară în vacanța de Paște? Iată la ce trebuie să ai grijă! - cerecomandaritransmitpolitistii2-1428593602.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, foarte mulți constănțeni și-au ales ca destinație de mini vacanță Bulgaria, însă pentru a se evita cozile interminabile din vamă, în special din Vama Veche, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă recomandă utilizarea celor trei puncte de trecere a frontierei, adică Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov. În această perioadă, aproximativ 500 de polițiști de frontieră vor supraveghea frontierele de stat și vor acționa în județele Con-stanța și Tulcea.

"În zilele de 11, 12 și 13 aprilie, în jur de 500 de polițiști de frontieră vor acționa zilnic pe raza județelor Constanța și Tulcea pentru supravegherea și controlul frontierei de stat. La nivelul țării sunt 3.000 de polițiști de frontieră care acționează. În cazul în care se aglomerează punctul de trecere a frontierei din Vama Veche, conducerea Gărzii de Coastă a dispus suplimentarea personalului și mărirea numărului de artere pe sensul de ieșire și intrare. Îi rugăm pe oameni să folosească și celelalte două puncte de trecere, din Negru Vodă și Ostrov, pentru ca timpii de așteptare să fie cât mai mici. Majoritatea celor care ies din țară aleg Vama Veche, pentru că este drumul cel mai scurt spre litoralul bulgăresc", a transmis Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Polițiștii le recomandă părinților cu minori să aibă asupra lor cartea de identitate sau pașaportul celui mic, iar persoanele străine care însoțesc minorii trebuie să știe că nu pot scoate copiii din țară dacă nu au, pe lângă declarația notarială a ambilor părinți, în original și copie, și certificatul de cazier judiciar. În plus, constănțenii sunt sfătuiți să apeleze cu încredere numărul 021.9590, număr unic al Poliției de Frontieră Române, dacă constată probleme.

"În privința minorilor, îi rugăm pe oameni să aibă un document de călătorie valabil, carte de identitate sau pașaport, pentru că certificatul de naștere nu reprezintă un document care să-i permită ieșirea din țară. Dacă sunt persoane terțe, bunici, unchi, profesori sau alte persoane adulte care însoțesc unul sau mai mulți minori, trebuie să aibă, pe lângă declarația notarială a ambilor părinții, în original și copie, certificat de cazier judiciar. Mulți oameni nu știu și tocmai din cauza aceasta nu pot scoate minorii din țară. Apoi, îi rugăm pe oameni să apeleze cu încredere, în caz de nevoie, numărul de telefon unic al Poliției de Frontieră Române 021.9590, unde pot semnala anumite nemulțumiri, de la modul în care s-a făcut controlul de frontieră până la timpii de așteptare", a conchis Marius Niculescu. 

Comentează știrea

rodica
12 aprilie 2015
oferta de lucru pentru voi se afla aici!

Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Legenda înroșirii ouălor
Pagina a fost generata in 0.5091 secunde