Plecați la drum în minivacanța de Paște? Ce trebuie să faceți ca să nu luați amendă

397
Plecați la drum în minivacanța de Paște? Ce trebuie să faceți ca să nu luați amendă - plecatiladrum-1556120657.jpg

Articole de la același autor

Dacă v-ați făcut planuri să plecați la drum cu mașina în minivacanța de Paște sau 1 Mai, amintiți-vă să achitați rovinieta și peajul. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintesc conducătorilor auto că, pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe autostrada A2, București - Constanța, trebuie achitat tariful de trecere, adică peajul.

Acesta poate fi plătit pe portalul CNAIR, www.erovinieta.ro, și prin intermediul aplicației eTarife, destinată telefoanelor mobile, sau la distribuitorii autorizați (lista completă poate fi verificată pe site-ul CNAIR, la adresa www.cnadnr.ro, ori prin SMS, la numărul 7577.

"Pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona stației de taxare de la Fetești în perioada minivacanței aferentă sărbătorilor de Paște și 1 Mai, recomandăm utilizatorilor achitarea peajului, înainte de plecarea în călătorie. În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul respectiv, fără a mai aștepta", explică reprezentanții CNAIR.

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul respectiv, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menționate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Trecerile achitate pot fi "utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării. Cu excepția peajului achitat prin intermediul SMS, canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere, tariful poate fi achitat și pentru două sau 20 de treceri.

"Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziționarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora", mai spun cei de la Drumuri și Poduri.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare, adică după ora 24.00 a zilei următoare trecerii, nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintesc utilizatorilor că, pentru circulația pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde