Plecați în străinătate în această minivacanță? Iată toate detaliile de care trebuie să țineți cont

796
Plecați în străinătate în această minivacanță? Iată toate detaliile de care trebuie să țineți cont - plecatiin-1496247001.jpg
Pentru a avea parte de o minivacanță liniștită și fără bătăi de cap, în cadrul acestui articol veți putea regăsi cele mai importante sfaturi ale autorităților pentru românii care pleacă peste hotare. Conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria și R. Moldova.


În acest sens, cei care pleacă din țară au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră. Mai mult, această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.


Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfi-gureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. Pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.


Foarte important de reținut este că autoritățile de frontieră bulgare au informat Garda de Coastă cu privire la faptul că, pe timpul sărbătorilor de Rusalii, în perioada 31 mai -5 iunie, persoanele care doresc să meargă în Republica Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche - Durankulak pot efectua plata taxei de drumuri atât de la ghișeul situat la intrarea în Republica Bulgaria, cât și la orice benzinărie aflată pe drumul dintre P.T.F. Durankulak și orașul Varna.


Condiții de călătorie pentru minori


În perioada minivacanței, mulți copii călătoresc în afara granițelor țării, fapt pentru care autoritățile vă reamintesc condițiile privind călătoria minorilor. Legea 248/2005 actualizată prevede faptul că aceștia pot ieși din țară în aceleași condiții ca și persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil - pașaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră și cu acordul părinților.


Polițiștii de frontieră vor permite ieșirea din țară a cetățenilor români minori numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră, în situația în care călătoresc în străinătate însoțiți de ambii părinți, cu unul dintre părinți, numai dacă părintele însoțitor prezintă o declarație a celuilalt părinte. 


În cazul părinților divorțați, chiar dacă părintele însoțitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă însă cei doi părinți exercită în comun autoritatea părintească, acesta trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieșirea din țară.


Însoțitorii minorilor, alții decât părinții, trebuie să prezinte la controlul de frontieră și extrasul de cazier judiciar. Poate avea calitatea de însoțitor și o persoană anume desemnată din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7401 secunde