Plecați în străinătate? Atenționare de călătorie de la MAE

162
Plecați în străinătate? Atenționare de călătorie de la MAE - img-1561623983.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației sau Spaniei că aceste țări vor fi afectate de temperaturi ridicate.

În Croația, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, joi și vineri, mai multe regiuni ale țării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autoritățile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka și Split. A fost emis și un cod galben de caniculă pentru regiunile Osijek, Gospic și Dubrovnik.

În Regatul Spaniei, potrivit Agenției Statale de Meteorologie, în perioada 27 iunie - 1 iulie, o mare parte a Peninsulei Iberice și a Insulelor Baleare va fi afectată de o masă de aer foarte cald, uscat, care conține un procent ridicat de particule de praf în suspensie. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius în cea mai mare parte a Peninsulei și 40 de grade Celsius în unele zone din centru, din jumătatea sudică și din partea de nord-est a Spaniei.

În zonele de coastă, datorită influenței maritime, temperaturile nu vor atinge valori atât de ridicate. Valea râului Ebro și bazinele mijlocii și superioare ale râurilor Tajo, Guadiana și Guadalquivir vor fi zonele în care se așteaptă temperaturile cele mai ridicate (maxime de peste 42 de grade Celsius). Insulele Canare, Ceuta și Melilla, precum și Galicia, Asturia și Cantabria nu vor fi afectate de valul de căldură din zilele următoare.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Cetățenii români din Spania pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934344223 și +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032 și cel al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Totodată, ministerul încurajează cetățenii români să folosească aplicația mobilă "Călătorește în siguranță", dar și să consulte paginile oficiale de internet ale misiunilor diplomatice din Croația, respectiva Spania de pe portalul MAE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4189 secunde