Plase monofilament și sute de kilograme de pește, confiscate

151
Plase monofilament și sute de kilograme de pește, confiscate - peste-1360750999.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând trei bărbați care transportau 18 plase monofilament în lungime de 1.310 de metri și cantitatea de 415 kilograme de pește fără documente legale. 

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acționat în apropierea lacului Razelm, unde au oprit pentru control o Dacie înmatriculat în Constanța. Cei doi bărbați au încercat să se sustragă controlului, luând-o la fugă și abandonând mașina. Echipa de intervenție a Poliției de Frontieră a acționat, cu ajutorul unui câine de serviciu, pentru urmărirea și imobilizarea celor două persoane, identificate ca fiind M.B.C. de 27 de ani și M.A. de 32 de ani, domiciliate în județul Tulcea. În urma controlului, în mașină au fost descoperite, învelite în mai multe foi de cort, 18 setci tip monofilament în lungime de 1.310 de metri, precum și cantitatea de 377 de kilograme de pește din specii diferite.

Cu o seară în urmă, polițiștii de frontieră tulceni l-au identificat pe L.C. de 23 de ani, domiciliat în județul Tulcea, care transporta, cu o bicicletă, într-un sac de rafie, 38 de kilograme de caras.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament și mașina, bunuri evaluate la aproximativ 1.500 de lei, iar cantitatea de pește, cu o valoare de 1.446 de lei, a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei trei bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea, transportul sau utilizarea plaselor tip monofilament și transportul peștelui fără documente legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Pe urmele braconierilor …
Pagina a fost generata in 0.4568 secunde