Plase interzise, confiscate de polițiștii de frontieră

113

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au acționat pe lacul Gorgonel din județul Tulcea, unde i-au identificat pe G.N., de 45 de ani și C.I., de 44 de ani, care desfășurau activități de pescuit cu nouă plase monofilament în lungime de 755 de metri. Asupra celor două persoane, domiciliate în județul Tulcea, a fost găsită și cantitatea de 20 de kilograme de pește. 

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acționat în zona lacului Golovița, unde au verificat două persoane care transportau doi saci din rafie. Cei doi bărbați, D.M., de 25 de ani și P.T., de 31 de ani, dețineau cinci plase monofilament în lungime de 170 de metri și o plasă tip avă din fir textil, precum și cantitatea de 19 kilograme de pește.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au verificat și pe lacul Siutghiol o barcă pneumatică în care se aflau C.I., de 32 de ani și A.V., de 31 de ani.

Asupra celor doi bărbați, domiciliați în orașul Ovidiu, au fost găsite două plase din ață în lungime de 90 de metri, pentru care nu dețineau autorizație de pescuit comercial.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au depistat în zona de competență două persoane care pescuiau cu o unealtă de pescuit tip halău. Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament, uneltele de pescuit comercial și o barcă pneumatică cu două vâsle, în conformitate cu prevederile legale, iar cantitatea de pește a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil.

Cele opt persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere și utilizare a plaselor monofilament, resepctiv desfășurarea de activități de pescuit comercial fără documente legale, fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1117 secunde