Plase de pescuit ilegale și pește, confiscate de Garda de Coastă

274
Plase de pescuit ilegale și pește, confiscate de Garda de Coastă - prinsicuunkilometrudeplasemonofi-1350632962.jpg

Polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat trei bărbați care dețineau și transportau 26 de plase monofilament și cantitatea de 110 kilograme pește, fără documente justificative.


Ieri, în jurul orei 14.30, polițiștii de frontieră de la Tulcea au acționat pe lacul Carabair, din județul Tulcea, unde au verificat o ambarcațiune tip lotcă din fibră de sticlă în care se aflau doi bărbați, în vârstă de 54 și respectiv 63 de ani.


În urma controlului au fost descoperite 16 plase monofilament în lungime de 872 metri și cantitatea de 45 kilograme pește.
În aceeași zi, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră au surprins și un bărbat de 33 de ani, care transporta cu un atelaj hipo 10 plase monofilament în lungime de 385 metri și cantitatea de 65 kilograme pește din specii diferite.


Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării barca, atelajul hipo și plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 2.650 lei, iar cantitatea de pește, evaluată la 475 lei a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil.


Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Transport ilegal de pește
Pagina a fost generata in 0.2677 secunde