Plan de amenzi la Poliția Rutieră? "Noi nu avem niciun interes!"

1644
4
Plan de amenzi la Poliția Rutieră?

Articole de la același autor

Celebrul plan de amenzi al polițiștilor rutieri a reprezentat mereu un subiect arzător, șoferii acuzând oamenii legii în mai multe rânduri că organizează pânde pentru a-și spori statisticile. Deși polițiștii au negat existența unui astfel de plan, niciun oficial nu a dorit să dezvolte mai mult acest subiect. Ei bine, de această dată, comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Accidente, a explicat de ce agenții nu au niciun interes în a împărți amenzi în stânga-n și-n dreapta, dar și de ce sancțiunea contravențională este unica opțiune pentru a-i disciplina pe unii șoferi.

De 11 ani lucrează în cadrul Serviciului Rutier Constanța, dar în tot acest timp nu a auzit niciodată de planul de amenzi. Comisarul Ciprian Sobaru nu exclude posibilitatea ca planul de amenzi să fi fost o practică, însă poate în alte timpuri, cu siguranță nu în prezent sau trecutul apropiat. Polițiștii nu au interesul acordării unui anumit număr de sancțiuni, întrucât nu există niciun beneficiu real, iar munca suplimentară ar solicita și mai mult un efectiv redus.

"Planul de amenzi nu știu dacă a existat. De când am început să lucrez în cadrul Serviciului Rutier, nu am auzit de vreun plan de amenzi sau să fi venit agentul la sfârșit de program și să-l întrebe cineva câte amenzi a dat. Această practică poate a fost în trecut, dar eu nu am prins acele vremuri. Până la urmă, noi nu avem niciun interes să dăm amenzi. Din contră, dacă un agent întocmește 10 procese verbale, în urma lui ră-mâne cineva care trebuie să lucreze respectivele procese verbale. Noi nu avem niciun avantaj când dăm multe amenzi", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Accidente, din cadrul Ser-viciului Rutier Constanța.

Unde se duc banii din amenzi

Banii din amenzi intră în visteria administrațiilor locale, în funcție de localitatea în care este domiciliat șoferul sancționat. Polițiștii știu că, în cazul anumitor șoferi, doar amenzile ar putea să-i disciplineze astfel încât să nu provoace un accident rutier cu victime.

"Banii nu vin la noi. Dacă banii s-ar fi dus la bugetul statului și beneficiam de dotări mai bune și creșteri de salarii, ipotetic vorbind, probabil ar fi fost de înțeles. Banii din amenzi se duc către primării. Nu avem niciun beneficiu

direct din faptul că se dau multe amenzi și din banii încasați în urma sancțiunilor. Amenzile sunt date pentru că unii șoferi nu înțeleg până nu sunt sancționați, asta în ciuda campaniilor care se fac pentru prevenirea accidentelor", a explicat Ciprian Sobaru.  

Comentează știrea

Bogdan
10 decembrie 2016
-

Intrebarea este , de ce sunt concentrate amenzile in jurul sarbatorilor de craciun / an nou / pascale , etc ? Nu cred ca este o coincidenta ca in fiecare an sar amenzile inainte de sarbatori si ca , intr-adevar , politia rutiera e la panda pe toate strazile / stradutele. Oricum trebuie sa fi in regula cu toate actele / centura de siguranta / viteza , corect , dar strict pe subiect , de ce se iau mai mult in seama de sarbatori ?

Annet
10 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Muuie cu cacatt
10 decembrie 2016
la toti gaborii

de la rutiera. Sa va pish timpanele

expol
11 decembrie 2016
adevar

Daca tot Sobaru nu a auzit de plan de amenzi,atunci de ce calificativul anual al politistului este stabilit pe activitatea din cursul anului,contraventii si infractiuni constatate si informatii. Cate amenzi cerea pe zi unui lucrator de politie ,chef Dancu cand a fost inspector sef? Spun eu tot:o contraventie la 15 minute,calculati la 8 ore de program,si cel putin o infractiune pe luna plus o informatie pe zi! Bau,v-am dat de gol! Acum cand ma uit pe strada ca un simplu cetatean observ ca judetul constanta este singurul din tara in care nu poti sa mergi la wc fara sa nu vezi un politist in strada pentru descoperirea greselilor oamenilor. Si apropo,o.u.g nr.2/2002 privind regimul contraventiilor prevede ca forma de contraventie si AVERTISMENTUL,asa caprezentati presei cate av-uri au fost date in cursul anului,asta ca tot nu exista plan de amenzi?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5264 secunde