Plajele sălbatice, luate cu asalt: rulote și mașini parcate pe nisip

290
Plajele sălbatice, luate cu asalt: rulote și mașini parcate pe nisip - plajesalbatice-1594143236.jpg

Articole de la același autor

Mii de turiști și sute de mașini au luat cu asalt, în sfârșitul de săptămână care a trecut, plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Midia. Drept pentru care, reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, împreună cu polițiști și jandarmi, au realizat controale, pentru a-i sancționa pe cei care nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată. Căci cele trei plaje sunt cuprinse în arii protejate administrate de ARBDD.

"Pe plaja Vadu, au fost estimați, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 8.200 de turiști și 400 de mașini, pe plaja Corbu, circa 1.000 de turiști și 400 de mașini, iar pe plaja Midia, aproximativ 450 de turiști și 160 de mașini.

Inspectorii ecologi ai ARBDD aflați în control, împreună cu jandarmi și polițiști, au aplicat amenzi vizitatorilor care, din păcate, nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată. Au fost aplicate 29 de amenzi, în valoare totală de 9.800 de lei, atât pentru campare pe plajă, cât și pentru parcarea mașinilor, rulotelor pe plajă sau pe habitatele de interes comunitar. De asemenea, inspectorii ecologi au aplicat și o amendă în valoare de 12.500 de lei pentru neprezentarea actelor de reglementare pentru execuția unei construcții", au precizat reprezentanții Rezervației Delta Dunării.

Cât privește deșeurile lăsate în urmă de turiști, pe plajele sălbatice, inspectorii ecologi au colectat, în sfârșitul de săptămână, 23 de containere.

"Revenim cu precizarea că zonele costiere naturale Vadu, Corbu și Midia fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de Sit Natura 2000, incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare, expuse pe panourile aflate în zonă", au mai subliniat reprezentanții rezervației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.906 secunde