Pistoale cu gaze și arme cu aer comprimat, confiscate de polițiști

141
Pistoale cu gaze și arme cu aer comprimat, confiscate de polițiști - fff-1554283718.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră doljeni au descoperit într-un microbuz 69 de pistoale cu gaze și 6 arme cu aer comprimat, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară, fără să dețină autorizațiile legale, cu intenția de a le transporta în Lituania.


În data de 02.04.2019, ora 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar N.S., în vârstă de 38 de ani. Acesta transporta diverse produse din Bulgaria, pentru o firmă din Lituania.


Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului și au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, patru colete în care se aflau 69 de pistoale neletale cu gaze, calibru 9 mm și 6 arme cu aer comprimat neletale, calibru 5,5 mm.


Cu ocazia verificărilor, cetățeanul bulgar a declarat că este șoferul unei firme de curierat, iar acesta nu a putut prezenta autorizațiile speciale pentru a transporta armele pe teritoriul României.


Polițiștii de frontieră au sesizat Serviciul de Arme Explozibili și Substanțe Periculoase al I.P.J. Dolj, iar pistoalele și puștile, în valoare de 11.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 și art. 279 din Codul Penal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6476 secunde