Pirotehniștii, chemați să distrugă sute de cartușe din Al Doilea Război Mondial

561
Pirotehniștii, chemați să distrugă sute de cartușe din Al Doilea Război Mondial - cartuse846992607-1619278361.jpg

Articole recomandate

Un număr de 403 cartuşe, care provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite, sâmbătă, în apropierea comunei Sânmartin, ele fiind ridicate de pirotehnişti, în vederea distrugerii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

"Pirotehniştii harghiteni au fost solicitaţi, în această după-amiază, pe raza localităţii Sânmartin, unde un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniţie. De urgenţă, echipajul pirotehnic din cadrul ISU "Oltul" Harghita s-a deplasat la locul indicat şi a identificat, în urma măsurilor specifice, nu mai puţin de 403 cartuşe, calibru 7,62 mm, provenind, cel mai probabil, din cel De-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate şi transportate, în condiţii de siguranţă, într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora, în vederea distrugerii ulterioare", a precizat Biroul de Presă al ISU Harghita.

Este a treia acţiune pirotehnică din acest an a specialiştilor de la Inspectoratul pentrui Situaţii de Urgenţă Harghita.

Anul trecut, echipa pirotehnică a ISU Harghita a intervenit de 12 ori pentru ridicarea, transportarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unor elemente de muniţie rămase neexplodate şi a avut trei acţiuni de distrugere a muniţiei găsite în diverse locuri din judeţ.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5122 secunde