Piața mașinilor second-hand, înfloritoare. Sute de mașini furate din Europa, oprite la frontieră

230
Piața mașinilor second-hand, înfloritoare. Sute de mașini furate din Europa, oprite la frontieră - masinifrontiera-1578258333.jpg

Articole de la același autor

Sute de autovehicule, semnalate ca fiind furate sau căutate de autorități din întreaga Europa, au fost depistate pe parcursul lui 2019, în punctele de trecere a frontierei. Astfel, în perioada ianuarie - noiembrie 2019, au fost descoperite 230 de autovehicule, dintre care 185 de autoturisme, 24 de microbuze, 13 automarfare, două motociclete și 6 remorci. 
În urma analizei din acest an, s-a constatat că principalele țări de unde proveneau autovehicule aflate în atenția autorităților, care au fost depistate la frontierele României, sunt Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România, cele mai multe mașini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux și de mijloc. În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul mașinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu știau că autoturismele au fost date în urmărire pentru că ar fi fost furate, ei fiind doar "cumpărători de bună credință". Alții au susținut că au primit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România și, la fel, nu cunoșteau că aceasta se află în atenția autorităților. 


Cel mai recent caz semnalat în județul Constanța a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, a fost descoperit un autoturism de 90.000 de lei, dat în urmărire în Germania. La volan era un bărbat de 37 de ani, iar autoturismul era înmatriculat în România. Șoferul a afirmat că a cumpărat mașina fără să știe că era căutată de autoritățile din Germania ca "bun pentru confiscare". 


În speță a fost deschis un dosar penal pentru tăinuire, iar mașina a fost indisponibilizată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0866 secunde