Petrecerile cu muzica dată la refuz, interzise acasă. Polițiștii vor da amenzi usturătoare!

410
Petrecerile cu muzica dată la refuz, interzise acasă. Polițiștii vor da amenzi usturătoare! - muzicalarefuz-1572298644.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cărora polițiștii le-au pus cătușe vor putea să-și acopere fața sau mijloacele de imobilizare, în spațiul public. Aceasta este una dintre prevederile Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, promulgate la sfârșitul săptămânii trecute de președintele Klaus Iohannis. 


Prin legea respectivă, polițiștii vor avea atribuții sporite în timpul misiunilor. Astfel, cei care refuză să se legitimeze în fața polițiștilor vor fi amendați cu sancțiuni între 500 și 1500 de lei. În forma anterioară a legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, sancțiunea era de maxim 500 de lei. Polițistul va fi obligat să aducă la cunoștință persoanei, verbal, motivul legitimării. Dacă persoana verificată nu are actul de identitate, stabilirea identității se realizează pe baza unui act cu fotografie, sau prin verificarea în bazele electronice. 


Totodată, oamenii legii vor putea solicita sprijinul populației pentru urmărirea, prinderea, imobilizarea și conducerea suspecților la sediul Poliției. De asemenea, polițiștii sunt obligați, potrivit noilor prevederi, să permită suspecților să-și acopere fața, cătușele sau alte mijloace de imobilizare folosite. 


"În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloacele de constrângere constând în: forța fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătușe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare și/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale, arme, arme albe și de foc, mijloace adecvate sau după caz, vehicule pentru oprirea forțată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spații închise în care se găsesc persoane și bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole", se precizează în lege. 


O altă modificare legislativă vizează interzicerea petrecerilor private în cartierele rezidențiale. Astfel, organizarea de petreceri private, acasă, și tulburarea liniștii publice prin folosirea aparaturii muzicale va fi sancționată cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei. 


"Este interzisă organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală, la intensitate de natură de a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban", se arată în lege. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5036 secunde