Peste 900 de polițiști și jandarmi, pe străzile din județul Constanța, în minivacanța de Sfânta Maria

303
Peste 900 de polițiști și jandarmi, pe străzile din județul Constanța, în minivacanța de Sfânta Maria - xpolitistiziuamarinei-1628859741.jpg

Articole de la același autor

Peste 900 de polițiști și jandarmi constănțeni vor acționa în acest weekend, în județul Constanța, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice. Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele de circulație către zonele turistice, cu preponderență cele spre litoral.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sfânta Marie, dar și în toate zonele turistice din județul Constanța.

Forțele de ordine vor acţiona pentru siguranţa tuturor celor care participă la evenimente, manifestări religioase, activităţi cultural-artistice, sportive sau de recreere şi pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile de pe litoral. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement. Totodată, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărindu-se, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei excesive și consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive la volan.

Pentru siguranţa minivacanţei de Sfânta Maria. poliţiştii vă recomandă să aveţi în vedere câteva măsuri: „Acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze. Dacă vă deplasaţi cu autoturismul, conduceţi prudent; evitaţi consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise; folosiţi centura de siguranţă în permanenţă; adaptaţi viteza la condiţiile de drum. Aveţi grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri). Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci. Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool. Dacă vă petreceţi timpul liber în natură, manifestaţi respect faţă de mediul înconjurător şi faţă de semeni: nu lăsaţi focul nesupravegheat, nu lăsaţi gunoi în urma dumneavoastră, ascultaţi muzica la un volum potrivit astfel încât să nu-i deranjaţi pe cei din jur. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6024 secunde