Peste 75 kilograme de pește confiscate de polițiștii de frontieră

Marţi, 12 Mai 2015, 13:28
131
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând trei cetățeni români care transportau cantitatea de 75,5 kilograme pește fără documente legale, printre care și un exemplar mascul de sturion în greutate de 6.4 kilograme.
• În data 11.05.2015, în jurul orei 21.55, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competență, un autoturism marca Nissan Patrol cu numere de Vrancea, în care se aflau cetățenii români P. GHEORGHE de 58 ani și D. COSTICĂ de 63 ani.


În urma controlului, în autoturism a fostă găsită cantitatea de 58 kilograme pește din specia caras, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta documente justificative.


• În aceeași zi, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea l-au depistat pe cetățeanul român T. TEODOR de 60 de ani, care se deplasa pe jos, transportând in bagaje, cantitatea de 17,5 kilograme pește din specii diferite, din care un exemplar mascul din specia sturion (păstrugă) în greutate de 6,4 kilograme. 


În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe bărbații în cauză, domiciliați pe raza județelor Vrancea și Tulcea, îi cercetează pentru săvârșirea infracțiunii de "deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește", faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009. 



Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3511 secunde