Peste 400 de kilograme de pește confiscate de polițiștii de frontieră

192
Ieri, în intervalul orar 12.30 - 13.30, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sprijiniți de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, au acționat în zona de competență a PPF Midia, reușind să identifice cinci cetățeni români domiciliați în județul Constanța care transportau cantități de pește și plase monofilament.

Prima acțiune s-a desfășurat în zona lacului Sinoe, unde a fost identificat B.I., de 33 de ani, care se deplasa cu o barcă penumatică, în care deținea opt plase monofilament în lungime de 480 de metri și cantitatea de 20 kg pește din specii diferite.

A doua acțiune s-a derulat în zona Grindul Lupilor, unde a fost interceptat un autoturism marca Dacia în care se aflau C.G., de 28 de ani, B.N., de 36 de ani, T.C.V., de 21 de ani și T.F.G., de 16 ani.

În urma controlului au fost descoperite 373 kilograme pește din specii diferite și 30 de plase monofilament în lungime de 2.740 de metri.

În aceeași zi, în jurul orei 9, în zona de competență a SPF Tulcea a fost identificat J.G., de 59 de ani, domiciliat în județul Tulcea, care transporta 5 plase monofilament în lungime de 300 metri și cantitatea de 15 kilograme pește din specia caras.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 408 kilograme de pește, evaluate la 823 lei, pe care le-au predat unor societăți comerciale de profil în vederea valorificării, plasele monofilament în lungime de 3.520 metri, o barcă pneumatică cu 2 rame și un autoturism.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de transport al peștelui fără documente legale, deținere și utilizare a plaselor monofilament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4104 secunde