Peste 300 de jandarmi constănțeni vor ține infracționalitatea-n frâu pe litoral

1755
Peste 300 de jandarmi constănțeni sunt prezenți pe litoralul românesc în acest sezon estival, 24 de ore din 24, în misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice. Cei 263 de jandarmi ai Grupării Mobile "Tomis" și alți 80 ai Inspectoratului Județean Constanța sunt angrenați în "Planul de Acțiune Litoral - 2010", care prevede patrularea în sistem integrat cu Poliția și Poliția de Frontieră.
Militarii Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța sunt prezenți în zona portului turistic Tomis, plaja Modern și faleza de la Cazino și pe faleza de la Eforie.
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile "TOMIS" acționează în zona turistică Năvodari, stațiunile Mamaia, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud și stațiunile din sudul litoralului (Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Cap Aurora).
Potrivit reprezentanților Jandarmeriei, la scurt timp după debutul sezonului estival, echipajele Grupării de Jandarmi Mobile Tomis au aplicat 26 de sancțiuni în valoare de 2.850 de lei, au constatat o infracțiune și au depistat două persoane aflate în urmărire, în timp ce patrulele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat o infracțiune și 13 sancțiuni a căror valoare însumată se ridică la 2.100 de lei.

Corturi de informare
Și în aceast an, jandarmii au amplasat corturi pe plajele de la Năvodari, Mamaia, Constanța și Costinești, unde funcționează puncte de informare. Orice persoană aflată pe plajă poate primii informații din partea personalului special desemnat, sau poate anunța orice aspecte referitoare la încălcarea normelor de ordine și siguranță publică. Cei interesați vor avea la dispoziție și broșuri informative, care le aduc la cunoștință să nu lase bunuri de valoare la vedere sau în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați sau ale autoturismelor și să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab iluminate. De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordați de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, cetățenii sunt sfătuiți să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru prevenirea faptelor antisociale în stațiuni și în zona plajelor, se vor desfășura numeroase acțiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, stațiile CF, bazarurile și târgurile. De asemenea, jandarmii vor sprijini autoritățile publice pe timpul desfășurării unor acțiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, controlului activităților desfășurate pe plajă, precum și pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.
De asemenea, în fiecare stațiune și zonă turistică de pe litoral, echipe de jandarmi mobile de intervenție, cu autospeciale Mercedes Vito și Subaru, sunt în măsură să acționeze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte și restabilirea ordinii publice în situația în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Eveniment : Cine pe cine apără în Constanța?
Pagina a fost generata in 0.5508 secunde