Peste 200 de polițiști, în stradă, în această seară

Joi, 25 Octombrie 2012, 17:23
175
Peste 200 de polițiști bucureșteni acționează, în această seară, pentru menținerea ordinii publice și a siguranței rutiere, cu ocazia desfășurării pe Arena Națională a meciului de fotbal dintre echipele F.C. Steaua București și F.K. Molde. 

Polițiștii vor acționa atât pentru menținerea ordinii publice în proximitatea stadionului cât și în alte zone de interes operativ, asigurând totodată accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulația rutieră.

Acțiunea Poliției Capitalei vizează menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prin prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale.

În acest sens, polițiștii bucureșteni vor organiza și intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de metrou și în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înșelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poșete sau buzunare, respective a furturilor de și din auto.

Totodată, oamenii legii vor accentua activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a acestui eveniment.

Polițiștii rutieri își vor intensifica acțiunile derulate pe principalele artere de circulație, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului și prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză și depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru asigurarea desfășurării în deplină siguranță a manifestării sportive, precum și pentru evitarea apariției unor situații conflictuale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, Poliția Capitalei face următoarele recomandări cetățenilor:

- să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;

- să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți participanți;

- să nu consume băuturi alcoolice dacă intenționează să conducă autovehicule;

- în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliție, sau să apeleze la numărul unic de urgență 112;

- să respecte indicațiile agenților rutieri care dirijează traficul rutier.

Pagina a fost generata in 0.256 secunde