Peste 100 de hectare din județ au fost afectate de incendii

198
Peste 100 de hectare din județ  au fost afectate de incendii - incendiu21332768480-1332797900.jpg
În perioada 19 - 25 martie 2012, echipajele ISU "Dobrogea" au intervenit pentru lichidarea a 32 de incendii produse la vegetație uscată și unul la miriște. În urma acestora a fost afectată o suprafață totală de aproximativ 110 ha teren din mai multe localități din județul Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, dată fiind această situație, s-au intensificat acțiunile de control executate de inspectorii Serviciului Prevenirea Incendiilor, acțiuni ce se desfășoară inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și vizează gestionarea situațiilor de urgență generate de arderea vegetației uscate. Această acțiune de verificare îi include și pe operatorii economici din Corbu și Săcele care își desfășoară activitatea pe teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării".

Specialiștii ISU Dobrogea le recomandă cetățenilor să folosească locurile special amenajate pentru fumat și să se asigure că țigările au jarul stins înainte de a le arunca. În ceea ce privește arderea miriștilor, a resturilor menajere ori a vegetației uscate se recomandă supravegherea focarelor, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, optarea pentru condiții meteo fără vânt pe durata arderii și amplasarea grămezilor ce urmează a fi distruse la distanțe considerabile de adăposturile de animale sau furaje, în caz contrar existând posibilitatea propagării rapide a focului la gospodării și anexele acestora și înregistrarea unor pagube mari.

Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Cuza Vodă
Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu pe strada Soveja
Luni, 26 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Cumpăna
Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu aproape de Romtrans
Joi, 22 Martie 2012
Stire din Eveniment : Arde o mașină în Hârșova
Pagina a fost generata in 0.302 secunde