Peste 10.000 de jandarmi asigură buna desfășurare a alegerilor europarlamentare

1011
Peste 10.000 de jandarmi vor asigura paza secțiilor de votare, precum și măsurile de ordine și siguranță publică în zona acestora, în vederea desfășurării în condiții de normalitate și siguranță civică a alegerilor europarlamentare, dar și a campaniei electorale.
Cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, Jandarmeria va asigura paza Biroului Electoral Central, a 14 Birouri Electorale Județene, precum și a 3.856 secții de votare, dintre care 512 secții de votare din Capitală.
Jandarmii vor acționa pentru prevenirea producerii oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiții de siguranță a dreptului la vot, pentru împiedicarea desfășurării oricărei activități care ar putea influența opinia alegătorilor și vor urmări respectarea prevederilor legale în acest sens.
De asemenea, atât la nivelul Jandarmeriei București, cât și al fiecărei structuri teritoriale de jandarmerie s-au constituit rezerve de intervenție, pregătite să acționeze în cazul producerii unor incidente care pot tulbura ordinea publică și buna desfășurare a alegerilor europarlamentare.
Conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare, Jandarmeria Română a primit competențe legale similare Poliției Române, în domeniul constatării faptelor de natură contravențională.
La nivel local, potrivit căpitanului Sorin Trancă, peste 250 de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța asigură duminică, 7 Iunie, paza a 92 de secții de votare, în 42 de locații din Năvodari, Ovidiu, Constanța, Eforie, Costinești, Medgidia și Cernavodă. În prezent, jandarmii asigură paza buletinelor de vot.
Duminică, 7 Iunie, în ziua scrutinului, jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică în zona celor 92 de secții de votare, pentru desfășurarea alegerilor europarlamentare în condiții de deplină libertate și siguranță civică. Pe durata procesului electoral, jandarmii constănțeni vor urmări respectarea normelor legale de comercializare a băuturilor alcoolice în zona secțiilor de votare și evitarea oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiții de siguranță a dreptului la vot.
După închiderea urnelor, jandarmii constănțeni vor asigura paza transportului proceselor verbale de la cele 92 de secții de votare la Biroul Electoral Județean. De altfel, sediul BEJ este păzit tot de jandarmi, care vor asigura la fața locului și măsurile de ordine publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6448 secunde