Peste 1,3 kilometri de plase interzise, confiscate de polițiștii de frontieră

209
Peste 1,3 kilometri de plase interzise, confiscate de polițiștii de frontieră - plaseinterziseconfiscate-1352129918.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat cinci bărbați care pescuiau cu unelte de tip comercial, fără a avea autorizație.


Oamenii legii au verificat pe fluviul Dunărea o ambarcațiune tip lotcă, în care se aflau două persoane, domiciliate în județul Tulcea. Cei doi pescari dețineau o unealtă de pescuit tip avă în lungime de 80 metri, pentru care nu aveau autorizație de pescuit, precum și patru kilograme de pește. Polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, plasa de pescuit, ambarcațiunea și două vâsle, iar cantitatea de pește a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil. 
Într-un alt caz, polițiștii de frontieră au observat, la aproximativ 100 de metri travers de plaja Corbu, o ambarcațiune cu motor, în care se aflau trei persoane care desfășurau activități de pescuit. În urma controlului ambarcațiunii din fibră de sticlă, cu motor Suzuki de 6 cai putere, au fost descoperiți opt saci din rafie în care se aflau 12 plase de pescuit din nylon cu o lungime de 1.260 de metri și 13 kilograme de pește. Cei trei pescari, domiciliați în județul Constanța, nu au putut prezenta documente justificative pentru desfășurarea activităților de pescuit comercial, astfel încât polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, ambarcațiunea, motorul și plasele de pescuit, iar cantitatea de pește, evaluată la aproximativ 88 lei, a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil. 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de nedeținere a licenței / autorizației de pescuit comercial, deținerea fără documente legale a peștelui obținut din pescuit și deținerea și utilizarea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.315 secunde