Pesta porcină a învins! Evenimentul tradițional a fost anulat

135
Pesta porcină a învins! Evenimentul tradițional a fost anulat - ddd-1578568841.jpg

Articole recomandate

Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor, dr. Remus Moțoc a declarat joi că tradiționala vânătoare de mistreți de pe domeniul cinegetic al lui Ion Țiriac de la Balc nu va avea loc din cauza pestei porcine africane (PPA) din acest areal, informează Agerpres.

"Vânătoarea de la Balc nu poate avea loc anul acesta, deoarece ei nu au voie să organizeze vânătoare având fond afectat de pesta porcină africană. Ei știu acest lucru și nici nu ne-au trimis vreo solicitare în acest sens. Fondul de vânătoare de acolo este între cele 10 focare la mistreți din județul Bihor", a declarat dr. Remus Moțoc.

Potrivit conducerii DSVSA Bihor, în județ sunt șase focare active de PPA la porcul domestic, afectând localitățile Săcuieni și Ciocaia din orașul Săcuieni, localitatea Leș din comuna Nojorid și localitatea Crestur din comuna Abrămuț. În ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, nu au fost confirmate cazuri noi de evoluție a bolii, numărul total al fondurilor de vânătoare afectate de PPA fiind de 10.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Cartușe de vânătoare deținute ilegal
Luni, 16 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins în timp ce vâna ilegal
Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Social : Începe masacrul animalelor sălbatice!
Pagina a fost generata in 1.3072 secunde