Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă, în Marea Neagră

365
1

Articole de la același autor

Ieri dimineață, în jurul orei 07:00,  nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de orașul Constanța, o ambarcațiune suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. 


Ambarcațiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia. În urma somațiilor polițiștilor de frontieră pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale, pescadorul și-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităților române. 


Nava Poliției de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice și semnale radio, urmate de somații conform legii, inclusiv utilizarea armamentului din dotare, însă membrii echipajului nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză. 


Din cauza manevrelor bruște de schimbare a cursului de deplasare a pescadorului, nu s-au putut efectua, în siguranță, procedurile de abordaj. De asemenea, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor, a fost imposibilă deschiderea focului în plin asupra sistemului de propulsie al navei, fără a pune în pericol viețile omenești. În jurul orei 14:00, pescadorul a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României. 


În conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autoritățile de frontieră din Bulgaria și Turcia, privind identificarea navei suspecte și luarea măsurilor legale.


Nava MAI 1104 își continuă misiunea de supraveghere și patrulare în zona de competență a Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Relu
12 aprilie 2018
E de noaptea mintii !

Ratatii de la politia de frontiera , cica i-au urmarit pe turcalaii indulciti la pescuitul in apele tritoriale romanesti ,dar au fugit ca smecherii ... Scarbele , care isi asteapta de la turci plata tradarii , mint cu nerusinare ca i-au scapat ! Ticalosi ... Javre ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5666 secunde