Pescador plin cu migranți, interceptat de polițiștii de frontieră, în Marea Neagră

290
1
Pescador plin cu migranți, interceptat de polițiștii de frontieră, în Marea Neagră - pescador-1504445681.jpg
Ieri dimineață, în jurul orei 6.35, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României. 


Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanța și Mangalia pentru identificarea ambarcațiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare). 


Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-și deplasarea spre țărmul românesc. Fiind însoțită de navele Gărzii de Coastă, în jurul orei 10.05, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.
 
Cele 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii) aflate la bord au fost preluate de polițiștii de frontieră, care vor efectua activitățile specifice în astfel de cazuri. 


Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai IJJ Constanța, IPJ Constanța, ISU Dobrogea și Inspectoratului General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 


Comentează știrea

unul
4 septembrie 2017
diverse

Ok, deci navele garzii de coasta le-au facilitat accesul pe teritoriul Romaniei. Inseamna ca asa au primit ordin. Altfel ar fi trebui sa deschida foc, macar de avertisment. Cum vad eu lucrurile: garda de coasta ar fi trebuit sa ia nava cu asalt si sa o escorteze de unde a venit. Cred ca este cazul unei cooperari cu marina militara. Daca era vorba de avioane, cum se proceda?

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde