Permisul suspendat PE VIAȚĂ și amenzi URIAȘE! Li s-a pus gând rău șoferilor certați cu legea

1101
2
Permisul suspendat PE VIAȚĂ și amenzi URIAȘE! Li s-a pus gând rău șoferilor certați cu legea - politiarutieramasinapolitieradar-1522134179.jpg
Parlamentul României ar putea lua o decizie fără precedent în ceea ce privește conducerea autoturismelor în stare de ebrietate. Șoferii care sunt prinși băuți la volan și-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.


Această inițiativă aparține mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistați cu alcool să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceștia sunt prinși din nou, șoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.


"Este oportun un astfel de proiect. Nu știu dacă ar trebui pe viață suspendat permisul de conducere, dar cel puțin cei ce se urcă băuți la volan și pun în pericol viața oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care șoferii prinși cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept. În Statele Unite ale Americii, conducătorii prinși cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani. Dacă recidivează în perioada de probă, așa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viață", a declarat Mihai Lupu, președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților.

Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare și variază între 5.000 și 15.000 de lei, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de gradul de alcoolemie depistat în sângele șoferului respectiv, dar și de infracțiunile pe care le comit atunci când se află băuți la volan.

Între doi și cinci ani vor rămâne fără permis șoferii prinși cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenționale. În cazul unui șofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliția Rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viață, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Sofer
27 martie 2018
Ce lege cretina

Cand bei un pahar si te urci la volan, fara sa accidentezi pe nimeni, dar te opreste politia si iti iese pozitiv la alcool-test este mai grav decat atunci cand omori un pieton pe trecere fara sa fi consumat totusi alcool?? Singurele fapte care ar trebui pedepsite grav sunt cele care au dus la accident si/sau la vatamare corporala..

emic boc
27 martie 2018
vorbe goale

Vorbe goale. ...nu va exista niciodată in românia o astfel de lege

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde